Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γυναίκα με τρία παιδιά ετοιμαζόταν να ενταχθεί στους Τζιχαντιστές

Γυναίκα με τρία παιδιά ετοιμαζόταν να ενταχθεί στους Τζιχαντιστές

Μια 30χρονη γυναίκα από το Λέστερ της Αγγλίας συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Συρία, μαζί με τα τρία παιδιά της, με σκοπό να εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας του Γουέστ Μίντλαντς.

Αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι της γυναίκας καθώς και μια άλλη κατοικία.

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει για τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, την τζιχαντιστική οργάνωση που είναι διαβόητη για τη βαναυσότητά της, ιδίως απέναντι στις γυναίκες. Μέχρι πρόσφατα οι υπηρεσίες πληροφοριών πίστευαν ότι το ΙΚ επιδιώκει να στρατολογεί κυρίως νεαρούς άνδρες. Ωστόσο, στις αρχές Ιουλίου ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οργάνωση στρατολογεί επίσης ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά, προσφέροντας μάλιστα και υψηλές “αμοιβές” σε όσους ενταχθούν σ’ αυτήν.

Σύμφωνα με ισπανικές δικαστικές αρχές, τουλάχιστον 14 οικογένειες Ισπανών, μαζί με τα παιδιά τους, έχουν ενταχθεί στο ΙΚ. Τον Ιούνιο τρεις αδελφές από το Μπράντφορντ της Αγγλίας πέρασαν στη Συρία μαζί με τα εννέα παιδιά τους και πιστεύεται ότι εντάχθηκαν επίσης στο ΙΚ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε