Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η γυναίκα που φίλησε τον Χίτλερ! Το ντου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο [vid]

Χίτλερ

Το βίντεο από το φιλί της Carla de Vries στον Χίτλερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο το 1936.

Ήταν μετά το τέλος του αγώνα αντρών στα 1.500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο. Η Carla de Vries από το Norwalk στην Καλιφόρνια προσέγγισε τον Χίτλερ για να του ζητήσει αυτόγραφο. Προσπάθησε όμως και να τον φιλήσει. Αφού κατάφερε να την αποφύγει την πρώτη φορά, η Carla de Vries του έσκασε τελικά ένα φιλί.

Η Αμερικανίδα που φίλησε τον Χίτλερ τον θύμωσε σε τέτοιο βαθμό που απέλυσε το προσωπικό ασφαλείας του επειδή δεν κατάφεραν να τη σταματήσουν. Φαίνεται εκνευρισμένος από τις προσπάθειες της 40χρονης. Αφού κατάφερε να την αποφύγει την πρώτη φορά, στην επόμενη προσπάθειά της κατόρθωσε να τον φιλήσει στο μάγουλο.

Απαγορευμένο το… φιλί στον Χίτλερ στη Γερμανία

Το επίμαχο βίντεο είχε απαγορευτεί εκείνη την εποχή στη Γερμανία καθώς φοβούνταν πως θα έκανε την ασφάλεια των Ναζί να μοιάζει αδύναμη. Το βίντεο ωστόσο προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο και η Carla de Vries έμεινε γνωστή ως “η γυναίκα που φίλησε τον Αδόλφο Χίτλερ”. “Απλά τον αγκάλιασα επειδή φαινόταν τόσο φιλικός και ευγενικός” δήλωνε τότε η Carla de Vries που ήταν παντρεμένη με ιδιοκτήτη φάρμας.

“Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Σίγουρα δεν είχε σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Είναι απλά που είμαι γυναίκα με παρορμήσεις υποθέτω. Έγινε όταν πήγα να τραβήξω μια φωτογραφία του. Ο Χίτλερ έκλινε προς τα μπροστά χαμογελαστός. Έμοιαζε τόσο φιλικός που απλά του ζήτησα αυτόγραφο. Μου έγραψε στο εισιτήριό μου. Συνέχισε να χαμογελά και έτσι τον φίλησα. Οι άνθρωποι που κάθονταν κοντά του άρχισαν να φωνάζουν και να χειροκροτούν που έτρεξα πίσω στον σύζυγό μου και του είπα ότι είναι καλύτερα να φύγουμε”.

Στις εφημερίδες μετά το φιλί αναφερόταν ως “η γυναίκα που φίλησε τον Χίτλερ”. Ακόμα και σε δημοσιεύματα που δεν είχαν να κάνουν με το συγκεκριμένο περιστατικό. Όπως όταν εμπόδισε έναν ασθενή από άσυλο να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο στρατηγός Mackensen που καθόταν δίπλα του γελά καθώς απομακρύνει την Carla de Vries στο τέλος του βίντεο 14 δευτερολέπτων. Το πλήθος ωστόσο ξεσπούσε σε χειροκροτήματα καθώς επέστρεφε στη θέση της. Αρκετοί φρουροί του υποβιβάστηκαν ή απολύθηκαν επειδή δεν κατάφεραν να την κρατήσουν μακριά.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις