Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γυναίκες βγήκαν ημίγυμνες στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας! [pics, Video]

Γυναίκες βγήκαν ημίγυμνες στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας! [pics, Video]
Twitter

Δεκάδες γυναίκες βγήκαν ημίγυμνες στους δρόμους, διαμαρτυρόμενες για την αθώωση νεαρού κατηγορούμενου για βιασμό στην Ιρλανδία!

Οι γυναίκες κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, αντιδρώντας στην κίνηση του δικηγόρου του 17χρονου να δείξει στην αίθουσα του δικαστηρίου δήθεν “προκλητικό” γυναικείο εσώρουχο του θύματός του.

Ο δικηγόρος στον τελευταίο λόγο του παρότρυνε τους ενόρκους να λάβουν υπόψη τους το εσώρουχο που επέλεξε η κοπέλα να φορέσει και να αθωώσουν τον πελάτη του, όπως και έγινε.

Ακολουθώντας την πορεία της δίκης, μια καμπάνια έγινε viral στο διαδίκτυο με γυναίκες να δημοσιεύουν εικόνες στα social media με τα δικά τους εσώρουχα στο χάσταγκ #ThisIsNotConsent, δηλαδή “Αυτό δεν είναι συναίνεση”.

Το χάσταγκ δημιουργήθηκε από μια κλειστή ομάδα στο facebook με όνομα Mna na hEireann, που σημαίνει “Γυναίκες της Ιρλανδίας”.

Η Σούζαν Ντίλον, μέλος της ομάδας, είπε: “Μια γυναίκα από την ομάδα μας θύμωσε με τα σχόλια που γίνονταν, όπως όλες μας”. Έτσι πρότεινε μια διαδήλωση για να υπογραμμίσουν ότι η επιλογή των γυναικείων ρούχων δεν συνιστά συναίνεση.

“Δεν σεβάστηκαν τα υπόλοιπα πειστήρια, κανένα αντικείμενο της στα ρούχα της κατηγόρου δεν υποδείκνυε συναίνεση. Αν ένας ένορκος αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, τότε είναι εμφανές ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε προκειμένου να αποκαθηλώσουμε τον αρχαϊκό μύθο ότι η ενδυμασία προκαλεί τον βιασμό”.

Η Shubhangi Karmakar έκανε σχέδια με διαφορετικά είδη εσωρούχων συνοδευόμενα από το χάσταγκ, ισχυριζόμενοι ότι η συναίνεση δεν κρίνεται από το αν φορά κανείς αηδιαστικά παντελόνια, ωραία παντελόνια ή καθόλου παντελόνια.

Η ίδια είπε: “Υπάρχουν πολλοί αφανείς επιζήσαντες από αντίστοιχες ιστορίες. Είναι ωραίο να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε μικρά σύμβολα για την αλληλεγγύη μεταξύ μας”.

Twitter

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις