Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γύρισαν την πλάτη στην ομοφοβία και στη Μέρκελ! Πέρασε ο γάμος ομοφυλοφίλων

Γύρισαν την πλάτη στην ομοφοβία και στη Μέρκελ! Πέρασε ο γάμος ομοφυλοφίλων

Συντηρητική ως το κόκκαλο, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους του ίδιου φύλου να παντρεύονται. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζει (;) πως η απόφαση της γερμανικής Βουλής να κάνει το αυτονόητο, να εγκρίνει τους γάμους ομοφυλοφίλων, θα βοηθήσει στην κοινωνική συνοχή.

Η γερμανική Βουλή ψήφισε “ναι” στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου με ψήφους 393 υπέρ, 226 κατά και τέσσερις αποχές. Είχε προηγηθεί (ενόψει και των εκλογών) το… ελεύθερο της Μέρκελ στους βουλευτές του κόμματός της να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με βάση την κομματική γραμμή.

Η ίδια, πάντως, ψήφισε κατά και το δήλωσε. “Κατά τη γνώμη μου, ο γάμος όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και αυτός είναι ο λόγος που δεν ψήφισα υπέρ αυτού του νομοσχεδίου σήμερα”, είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

“Ελπίζω ότι η σημερινή ψηφοφορία δεν προωθεί μόνο τον σεβασμό ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις αλλά θα φέρει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και ειρήνη”, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Παράλληλα, η γερμανική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για την επιβολή προστίμων έως 50 εκατ. ευρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν αφαιρούν γρήγορα καταχωρίσεις μίσους, παρά τις ανησυχίες ότι ο νόμος αυτός θα μπορούσε να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης.

Η Γερμανία έχει από τους σκληρότερους νόμους στον κόσμο κατά της δυσφήμησης, της δημόσιας υποκίνησης για διάπραξη εγκλημάτων, καθώς και των απειλών για χρήση βίας, προβλέποντας ποινές φυλάκισης για την άρνηση του Ολοκαυτώματος ή για την παρότρυνση σε μίσος εναντίον μειονοτήτων. Ωστόσο διώξεις ασκούνται σε λίγες μόνο περιπτώσεις στο Ίντερνετ.

Ο νέος νόμος απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν φανερά παράνομους λόγους μίσους και άλλες καταχωρίσεις μέσα σε 24 ώρες αφότου ειδοποιηθούν ή δεχθούν διαμαρτυρία και να μπλοκάρουν άλλα επιθετικά περιεχόμενα εντός επτά ημερών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε