Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

H 15χρονη που καθόταν πάνω στη βόμβα που έριξε το αεροπλάνο στο Σινά

Η Maria Ivleva
Η Maria Ivleva

Η Maria Ivleva πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη επιβάτης που πέθανε ακαριαία στη μοιραία πτήση που συνετρίβη στο Σινά. Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα κάτω από το κάθισμα 30Α ή 31Α, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές.

Η 15χρονη Maria καθόταν στη θέση 31Α και στο κάθισμα 30Α ακριβώς μπροστά της βρισκόταν η 77χρονη Nadezhda Bashakova. Οι δύο γυναίκες ήταν τα πρώτα θύματα από τους 224 επιβάτες που πέθαναν ακαριαία από τη βόμβα με δύναμη ενός κιλού ΤΝΤ.

Άλλοι επιβάτες εκτιμούν ότι έζησαν τον πανικό της έκρηξης για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μέχρι το αεροπλάνο να συντριβεί. Το επίκεντρο της έκρηξης εντοπίστηκε μετά από μια σειρά χημικών και ιατροδικαστικών ερευνών στο Airbus A321. Εκτιμάται ότι η βόμβα τοποθετήθηκε στον χώρο κάτω από το κάθισμα όπου βρίσκεται συνήθως το σωσίβιο.

“Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το κάθισμα κάτω από το οποίο οι τρομοκράτες έβαλαν τη βόμβα που κατέστρεψε το αεροπλάνο. Η βόμβα είχε δύναμη 1 κιλού ΤΝΤ. Οι άνθρωποι που κάθονταν στις θέσεις κοντά στη βόμβα είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέθαναν ακαριαία”, όπως επισήμαναν στα μέσα ενημέρωσης.

 Η Maria Ivleva

Σύμφωνα με τα αρχεία της μοιραίας πτήσης, η Nadezhda Bashakova από την Αγία Πετρούπολη ταξίδευε με την κόρη της Margarita Simanova, 43, που καθόταν δίπλα της στο 30B και με τη 15χρονη Maria Ivleva ταξίδευε η μητέρα της Marina Ivleva, 44, στο κάθισμα 31Β. Η Βρετανία εξακολουθεί να παρέχει στοιχεία για τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στις 31 Οκτωβρίου και η Μόσχα έχει προσφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια για το “κεφάλι” των τρομοκρατών.

H Nadezhda Bashakova

Το μοιραίο Airbus A321 εξαφανίστηκε 23 λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Αρχικά τόσο η Ρωσία όσο και η Αίγυπτος αρνούνταν το γεγονός πως η πτώση του αεροπλάνου οφείλεται σε βόμβα. Τα στοιχεία όμως αποκάλυψαν ότι πίσω από την πτώση του αεροπλάνου βρίσκονται τρομοκράτες.

Από το μαύρο κουτί μπορούσε κανείς να ακούσει την έκρηξη, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα η συντριβή να οφείλεται σε άλλη αιτία. Οι ρωσικές αρχές μίλησαν για πράξη τρομοκρατίας, ενώ οι τζιχαντιστές ανήρτησαν φωτογραφίες σε περιοδικό από τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποίησαν για να ρίξουν το αεροπλάνο.

 

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε