Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Hurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια το επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Hurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια το επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Σχεδιασμένη ήταν η προβοκάτσια από την ελληνοκυπριακή πλευρά στην περιοχή «ανοιχτά της Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της “Hurriyet”, για την προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής, όπου είναι σχεδιασμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3 από το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, SΑIPEM 12000.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».

Επιπλέον, επικαλείται δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στον Ιταλό καπετάνιο, Μαρτσέλο Ζίνια, που έβαλε ρότα προς τα τουρκικά πολεμικά πλοία. «Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των πολιτικών αρχηγών την ημέρα πριν από την ένταση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις