Κόσμος

Η CIA ζητά από τους Ρώσους να της δώσουν πληροφορίες μέσω dark web

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η CIA παρακίνησε τους Ρώσους να της παράσχουν πληροφορίες για την Ρωσία, μέσω ενός βίντεο που ανήρτησε στο Telegram και το οποίο απευθύνεται στους δυσαρεστημένους από την πολιτική του Πούτιν.

Το σύντομο βίντεο της CIA παρουσιάζει ένα δημόσιο υπάλληλο της Ρωσίας και τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους με ένα παιδί, οι οποίοι περνούν δύσκολα και αναρωτιούνται αν η ζωή τους ανταποκρίνεται στα όνειρά τους.

Εκείνη λέει πως οι Ρώσοι μπορούν να ενεργήσουν για να βελτιώσουν τα πράγματα -παρέχοντας πληροφορίες στη CIA- και να παραμείνουν παράλληλα, κατ’ εκείνη, πατριώτες. Δείχνει επίσης πώς να το κάνουν, χρησιμοποιώντας τη μηχανή πλοήγησης Tor για να αποκτήσουν πρόσβαση στο «dark web», το «σκοτεινό διαδίκτυο», και τα εργαλεία κρυπτογράφησης των επικοινωνιών.

«Η CIA θέλει να μάθει την αλήθεια για τη Ρωσία και αναζητούμε πρόσωπα αξιόπιστα που να μπορούν να μας πουν αυτή την αλήθεια», γράφει η υπηρεσία στο βίντεό της. «Οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι πιο πολύτιμες απ’ ό,τι πιστεύετε».

Η CIA διευκρινίζει πως ελπίζει να έρθει σε επαφή με πρόσωπα που εργάζονται στους τομείς των πληροφοριών, της διπλωματίας, της επιστήμης και τεχνολογίας και άλλους και πως ενδιαφέρεται για κάθε είδους πληροφορίες, περιλαμβανομένων πολιτικών και οικονομικών.

Η αμερικανική υπηρεσία έχει ήδη χρησιμοποιήσει άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως επικεντρώνεται πλέον στο κρυπτογραφημένο δίκτυο Telegram επειδή είναι το κύριο μέσο ενημέρωσης των Ρώσων για όλα τα θέματα, από την πολιτική μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος της CIA.

Η υπηρεσία ελπίζει πως, δείχνοντας απλά μέσα για να διαρρέουν πληροφορίες στο «dark web», η CIA θα πείσει τους διστακτικούς να κάνουν το βήμα.

«Στόχος μας είναι να τους παράσχουμε μέσα ασφαλή που να καθιστούν δυνατό να έρθουν σε επαφή μαζί μας», δήλωσε ο υπεύθυνος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να προκαλέσουν εξέγερση ή αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, όμως ελπίζουν ότι ορισμένοι Ρώσοι θα δουν ένα τρόπο για να βοηθήσουν τη χώρα τους να προχωρήσει παρέχοντας πληροφορίες στη CIA, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα από τα οποία είναι πλέον μπλοκαρισμένα στη Ρωσία, είχαν αποτελέσματα.

«Επικοινωνήστε μαζί μας», επέμεινε η CIA. «Ίσως οι άνθρωποι γύρω σας να μην θέλουν την αλήθεια. Εμείς τη θέλουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Το αραβικό κόμμα Ράαμ θα στηρίξει κυβέρνηση υπό τον Γκάντι Άιζενκοτ – Ο στρατιωτικός που ετοιμάζεται να «εκθρονίσει» τον Νετανιάχου
Η απώλεια του γιου του στη Γάζα ενίσχυσε την απόφασή του να παραμείνει ενεργός στην πολιτική - Εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ισραηλινής καταγωγής Μιζραχί
Ο Γκάντι Άιζενκοτ
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27