Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η EasyJet το… πατάει – Έως και 5.000 απολύσεις λόγω της πανδημίας

EasyJet
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί και δείχνουν πώς ο κορονοϊός φέρνει τα πάνω – κάτω στους περισσότερους εργασιακούς τομείς παγκοσμίως. Τρανό παράδειγμα αυτό της EasyJet, η οποία ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 30.06.2020, πως περίπου 5.000 (!) εργαζόμενοι θα βρεθούν χωρίς δουλειά.

Η EasyJet αναμένεται να κλείσει τρεις βάσεις της στην Βρετανία κι αυτό θα φέρει ντόμινο εξελίξεων για τους χιλιάδες εργαζομένους της.

Αριθμοί που… ζαλίζουν

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία προτείνει… λουκέτο στους σταθμούς δύο αεροδρομίων στο Λονδίνο αλλά και σε εκείνο του Νιουκάστλ, με αποτέλεσμα 4.500 – 5.000 εργαζόμενοι να χάσουν τις δουλειές τους, με 1.900 εξ αυτών να είναι Βρετανοί.

Click4more: Easyjet: Ραγδαίες εξελίξεις! Μειώθηκε στο 30% η συμμετοχή του Στέλιου Χατζηιωάννου

Την ίδια ώρα, περίπου 1/3 από τους 727 πιλότους που έχουν ως βάση τους την Βρετανία, βρίσκονται πλέον… κατάφατσα με την απόλυση, με την ετειραία να ξεκαθαρίζει πως τα παραπάνω είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ανταγωνιστική, καθώς ο κορονοϊός προκάλεσε το… γκρεμοτσάκισμα των αερομεταφορών το τελευταίο διάστημα.

EasyJet

Η EasyJet σε επίσημη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρωτοφανή κρίση λόγω του Covid-19 ενώ διαβεβαιώνει ως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασωθεί η εταιρεία και όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Πηγή: dailymail.co.uk.
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις