Κόσμος

Η Gazprom κλείνει τον αγωγό Nord Stream έως 3 Σεπτεμβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ενεργειακό συναγερμό βρίσκεται η Ευρώπη την ώρα που η Gazprom ανακοίνωσε ότι παρατείνει την διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1 εντείνοντας την αγωνία.

Συγκεκριμένα η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε η διακοπή του αγωγού θα είναι για τέσσερις μέρες και όχι για τρεις όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί κλείνοντας την στρόφιγγα από 31 Αυγούστου ως 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευών της μοναδικής εναπομείνασας μονάδας συμπιεστή φυσικού αερίου που βρίσκεται σε λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom στην πλατφόρμα πληροφοριών Seeburger.

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Gazprom σημείωσαν άνοδο 6% μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με την αναστολή της άντλησης φυσικού αερίου.

Ο αγωγός Nord Stream λειτουργεί στο 20% της μέγιστης δυναμικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας αρκετών αεριοστροβίλων από τις 27 Ιουλίου. Ένα από αυτά – κατασκευασμένο στον Καναδά από τη Siemens Energy – έχει σταλεί στο Μόντρεαλ για επισκευές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga