Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Η Interpol ταυτοποίησε μετά από 31 χρόνια τη «γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι»

Η Interpol ταυτοποίησε μετά από 31 χρόνια τη «γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι»

Λύθηκε το μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα μιας γυναίκας της οποίας το πτώμα είχε βρεθεί στον βυθό ενός ποταμού της Αμβέρσας. 

 «Η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι», αποδείχθηκε ότι ήταν μια Βρετανίδα που είχε φύγει για το Βέλγιο το 1992 και βρέθηκε στον ποταμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Interpol.

Η Ρίτα Ρόμπερτς αναγνωρίστηκε χάρη σε ένα «τατουάζ με μαύρο λουλούδι στον αριστερό της βραχίονα, με πράσινα φύλλα και το όνομα ‘R’Nick’ γραμμένο από κάτω», σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

«Μέλος της οικογένειάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε το τατουάζ στα μέσα ενημέρωσης και ειδοποίησε την Interpol και τις βελγικές αρχές, μέσω της ιστοσελίδας Identify Me», εξήγησε η Interpol.

Μέσω της πρωτόγνωρη αυτής εκστρατείας που ξεκίνησε τον Μάιο, η Interpol κάνει έκκληση στην κοινή γνώμη να βοηθήσει να ταυτοποιηθούν τα πτώματα 22 γυναικών που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία και να προχωρήσουν οι έρευνες σε αυτές «τις υποθέσεις που έχουν παγώσει». Συγκεκριμένα, η Interpol δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επιλογή πληροφοριών που προηγουμένως ήταν μόνο για εσωτερική χρήση και περιλαμβάνονταν σε «μαύρες αγγελίες» της που αφορούν την ταυτοποίηση ανθρωπίνων υπολειμμάτων. Ήδη συγκεντρώθηκαν σχεδόν «1.250 συνεισφορές» από πολίτες.

Στην υπόθεση της Ρίτα Ρόμπερτς, οι συγγενείς της την «ταυτοποίησαν επίσημα», διευκρίνισε η Interpol.

«Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούμε την είδηση, είμαστε ευγνώμονες που γνωρίζουμε τι συνέβη στη Ρίτα», εξήγησε η οικογένεια σε ανακοίνωση.

Τώρα, «οι βελγικές αρχές ζητούν από την κοινή γνώμη να βοηθήσουν να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου της Ρίτα Ρόμπερτς» και κάθε πληροφορία μπορεί να δοθεί «μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα της Interpol».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις