Κόσμος

Η Interpol ταυτοποίησε μετά από 31 χρόνια τη «γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λύθηκε το μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα μιας γυναίκας της οποίας το πτώμα είχε βρεθεί στον βυθό ενός ποταμού της Αμβέρσας. 

 «Η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι», αποδείχθηκε ότι ήταν μια Βρετανίδα που είχε φύγει για το Βέλγιο το 1992 και βρέθηκε στον ποταμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Interpol.

Η Ρίτα Ρόμπερτς αναγνωρίστηκε χάρη σε ένα «τατουάζ με μαύρο λουλούδι στον αριστερό της βραχίονα, με πράσινα φύλλα και το όνομα ‘R’Nick’ γραμμένο από κάτω», σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

«Μέλος της οικογένειάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε το τατουάζ στα μέσα ενημέρωσης και ειδοποίησε την Interpol και τις βελγικές αρχές, μέσω της ιστοσελίδας Identify Me», εξήγησε η Interpol.

Μέσω της πρωτόγνωρη αυτής εκστρατείας που ξεκίνησε τον Μάιο, η Interpol κάνει έκκληση στην κοινή γνώμη να βοηθήσει να ταυτοποιηθούν τα πτώματα 22 γυναικών που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία και να προχωρήσουν οι έρευνες σε αυτές «τις υποθέσεις που έχουν παγώσει». Συγκεκριμένα, η Interpol δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επιλογή πληροφοριών που προηγουμένως ήταν μόνο για εσωτερική χρήση και περιλαμβάνονταν σε «μαύρες αγγελίες» της που αφορούν την ταυτοποίηση ανθρωπίνων υπολειμμάτων. Ήδη συγκεντρώθηκαν σχεδόν «1.250 συνεισφορές» από πολίτες.

Στην υπόθεση της Ρίτα Ρόμπερτς, οι συγγενείς της την «ταυτοποίησαν επίσημα», διευκρίνισε η Interpol.

«Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούμε την είδηση, είμαστε ευγνώμονες που γνωρίζουμε τι συνέβη στη Ρίτα», εξήγησε η οικογένεια σε ανακοίνωση.

Τώρα, «οι βελγικές αρχές ζητούν από την κοινή γνώμη να βοηθήσουν να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου της Ρίτα Ρόμπερτς» και κάθε πληροφορία μπορεί να δοθεί «μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα της Interpol».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε 2 ρωσικά ινστιτούτα και 7 επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του
«Η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Σκληρό μάθημα Καρόλου στον Χάρι μετά το χάος με τη διαμονή του: «Το Μπάκιγχαμ δεν είναι ξενοδοχείο της τελευταίας στιγμής»
Ο βασιλιάς Κάρολος έχασε την υπομονή του κι έκλεισε τις πόρτες του Μπάκιγχαμ στον πρίγκιπα Χάρι, αφού άργησε να απαντήσει στην πρόσκληση φιλοξενίας
Βασιλιάς Κάρολος - πρίγκιπας Χάρι
Αναχαιτίστηκε ρωσικό αεροπλάνο κοντά σε βρετανικό αεροπλανοφόρο στη Θάλασσα της Νορβηγίας – Η ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΑΜ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου όταν το βρετανικό αεροπλανοφόρο συμμετείχε σε αποστολή αποτροπής του ΝΑΤΟ στον Βόρειο Ατλαντικό
Ρωσικό αεροπλάνο αναχαιτίστηκε από βρετανικά μαχητικά