Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσία με ζημιά 100 δισ. γιεν – Πούλησε θυγατρική έναντι ενός ρουβλίου

Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσία με ζημιά 100 δισ. γιεν – Πούλησε θυγατρική  έναντι ενός ρουβλίου

Η Nissan πουλά τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία στο κράτος της Ρωσίας, με τη δυνατότητα να επαναγοράσει τις δραστηριότητες εντός έξι ετών. Σε ανακοίνωσή της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι είχε αποφασίσει να φύγει από τη ρωσική αγορά και ότι οι έκτακτες ζημίες από τη μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων υπολογίζεται στα 100 δισεκ. γεν (686,72 εκατ. δολάρια). 

Αυτή η συμφωνία της Nissan και του ρωσικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, σηματοδοτεί μία ακόμα έξοδο μεγάλης εταιρίας από τη Ρωσία από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και αντικατοπτρίζει την κίνηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, που πούλησε το πλειοψηφικό της ποσοστό στη ρωσική Avtovaz σε Ρώσο επενδυτή τον Μάιο.

Η πώληση στην κρατική NAMI θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και το κέντρο πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Μόσχα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή με γνώση της συμφωνίας ανέφερε ότι καταβλήθηκε ‘συμβολικό ποσό’. Η Renault φέρεται να πούλησε το ποσοστό της στην Avtovaz έναντι ενός ρουβλίου.

«Η Nissan Manufacturing Rus’ μεταβιβάζει τα περιουσιακά της στοιχεία στο κράτος –μια συμφωνία με μεγάλη σημασία για τη βιομηχανία», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις