Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Walmart “αδειάζει” τα μαγαζιά της από όπλα ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ

Walmart

Μια πρωτοφανή αλλά ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί τις ΗΠΑ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είναι η απόφαση της Walmart να «κατεβάσει» από τα καταστήματά της όπλα και σφαίρες! Αιτία της απόφασής της δεν είναι μόνο το κλίμα πόλωσης ενόψει των αμερικανικών εκλογών αλλά και οι διαδηλώσεις στη Φιλαδέλφεια.

“Έχουμε δει μεμονωμένες κινήσεις κοινωνικής αναταραχής και, όπως έχουμε ήδη κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αποσύραμε τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια για προληπτικούς λόγους όσον αφορά την ασφάλεια των πελατών μας”, δήλωσε, ανακοινώνοντας την απόφαση, εκπρόσωπος της Walmart.

Click4more Αμερικανικές εκλογές: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές

Η αλυσίδα, η οποία διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει την πώληση όπλων παρά την απομάκρυνσή τους από τα ράφια της, είχε υιοθετήσει παρόμοιο μέτρο το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονταν μετά τη δολοφονία από αστυνομικούς στη Μισενότα του Τζορτζ Φλόιντ.

Η Walmart, κολοσσιαία εταιρεία του τομέα των λιανικών πωλήσεων, αποσύρει όπλα και πυρομαχικά από τα μαγαζιά της μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν στην Φιλαδέλφεια για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικούς, κατά τις οποίες σημειώθηκαν ταραχές και έγιναν λεηλασίες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Η απόφαση της Walmart ελήφθη επίσης εν μέσω ενός τεταμένου πλαισίου πριν από τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί επανειλημμένως να δηλώσει ότι θα αποδεχθεί ειρηνικά το αποτέλεσμα των εκλογών σε περίπτωση ήττας του. Έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μόνον μαζικές νοθείες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει χωρίς να το τεκμηριώνει, θα μπορούσαν να γίνουν λόγω της αυξημένης προσφυγής στην επιστολική ψήφο εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19, θα μπορούσαν να τον εμποδίσουν να κερδίσει τις εκλογές.

Στο κέντρο της Ουάσινγκτον, σε πολλά ακίνητα τοποθετούνταν την Τετάρτη σανίδες από κοντραπλακέ σε βιτρίνες και παράθυρα, προληπτικά, εν αναμονή πιθανών διαδηλώσεων και ταραχών μετά τη βραδιά των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις