Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η ακρόαση του αιώνα: Αποφυλακίζεται ο ΟJ Simpson

Η ακρόαση του αιώνα: Αποφυλακίζεται ο ΟJ Simpson

Ήταν το απόγευμα που ο OJ Simpson εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Νεβάδας για να υποστηρίξει το αίτημα αποφυλάκισής του. Θα βγει από τη φυλακή τον Οκτώβριο μετά από 9 χρόνια στη φυλακή.

Όταν ο OJ Simpson άρχισε να περιγράφει τα γεγονότα που έγιναν τη νύχτα της ληστείας, δεν έδειξε να νιώθει τύψεις για τα γεγονότα και επαναλάμβανε πως ήταν ιδιοκτησία του. “Δεν θα κατεύθυνα ποτέ κάποιον να σημαδέψει με όπλο κάποιον άλλο”, τόνισε όταν τον ρώτησαν για τη ληστεία όπου βγήκαν όπλα από μέλη της συνοδείας του. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες. Ήταν εκεί για μένα αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευχήθηκα να πάθουν κακό. Δεν είμαι κίνδυνος για να τραβήξω όπλο σε κάποιον. Δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ για αυτό στη ζωή μου”, σημείωσε στο δικαστήριο.

Όταν ρωτήθηκε για την ιδιοκτησία που πήρε του απάντησε πολύ θυμωμένα πως ήταν ιδιοκτησία του. Η επόμενη ερώτηση που του έγινε ήταν για ένα πρόγραμμα που είχε δηλώσει ότι θα ολοκλήρωνε μέσα στη φυλακή αλλά δεν το έκανε. Αντί να εμφανιστεί απολογητικός πληροφόρησε σε έντονο ύφος ότι τα προγράμματα που πήρε ήταν πιο πολύτιμα. “Δεν μπορούσα να πάρω το μάθημα” χωρίς ωστόσο να δώσει τον λόγο γιατί δεν ολοκλήρωσε τα μαθήματα.

“Πήρα δύο μαθήματα που υποθέτω δεν δίνετε μεγάλη βάση, “Alternative to Vionce”. Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό μάθημα που μπορεί να πάρει κάποιος σε αυτή τη φυλακή γιατί σου μαθαίνει πώς να αντιμετωπίσεις τις συγκρούσεις με συζήτηση. Έχει χρειαστεί πολλές φορές να μεσολαβήσω σε συγκρούσεις μεταξύ ατόμων και ομάδων και μου έδωσε πολλά εργαλεία για να το αντιμετωπίσω”.

Ο διάσημος πρώην αθλητής ποδοσφαίρου θα βγει από τη φυλακή τον Οκτώβριο με ομόφωνη απόφαση των τεσσάρων μελών του προεδρείου της Νεβάδα. Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα μπορούσε να προσαρμοστεί στη ζωή μετά τη φυλακή υπογράμμισε το πόσο καλός είναι με τους ανθρώπους. “Πάντα πίστευα ότι ήμουν αρκετά καλός με τους ανθρώπους. Έχω ζήσει μια ζωή χωρίς συγκρούσεις. Δεν έμπλεξα ποτέ σε καβγάδες στον δρόμο”, τόνισε χαρακτηριστικά. Επισήμανε πως αισθάνεται τύψεις για τα παιδιά του και ειδικά τα πιο μικρά καθώς μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν όσο εκείνος βρισκόταν στη φυλακή.

“Εύχομαι αυτό να μην είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το τσίρκο των media τώρα αλλά αν είχα καλύτερη κρίση τότε δεν θα συνέβαινε τίποτα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει δικαιολογίες εδώ και 9 χρόνια αλλά δεν θα έπρεπε να έχω επιτρέψει σε αυτούς τους άντρες ασφαλείας να με βοηθήσουν γιατί ήταν εκεί μόνο για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε