Κόσμος

Η αμερικανική σημαία κυματίζει και πάλι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα – Φωτογραφίες

Αμερικανοί πεζοναύτες ύψωσαν την αμερικανική σημαία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα για πρώτη φορά εδώ και 54 χρόνια, σε μια τελετή με επικεφαλής τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι η οποία σηματοδότησε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα. 


Τρεις απόστρατοι Πεζοναύτες που είχαν υποστείλει τη σημαία το 1961 συμμετείχαν στην τελετή, παραδίδοντας μια νέα σημαία στη φρουρά των Πεζοναυτών που έκανε στην έπαρση στο χώρο έξω από το κτίριο της πρεσβείας στην Αβάνα.

Σε ομιλία του πριν από την τελετή, ο Κέρι δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις “δημοκρατικές αρχές και μεταρρυθμίσεις” στην Κούβα, αλλά οι Κουβανοί θα πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον της χώρας τους.

“Παραμένουμε πεπεισμένοι πως ο λαός της Κούβας θα ωφεληθεί περισσότερο από μια αυθεντική δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τους ηγέτες τους, να εκφράζουν τις ιδέες τους και να ασκούν τη θρησκευτική τους πίστη· όπου η δέσμευση στην οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη υλοποιείται πληρέστερα· όπου οι θεσμοί λογοδοτούν σ’ αυτούς τους οποίους υπηρετούν· και όπου η κοινωνία των πολιτών είναι ανεξάρτητη και της επιτρέπεται να ανθίσει”, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός σηματοδοτώντας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
«Δεν θέλω να μένω μόνος με τη μαμά»: Τα λόγια του 9χρονου που δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τη μητέρα του στην Ιταλία
Ο 9χρονος Τζιοβάνι είχε πει σε έναν ψυχολόγο ότι δεν ένιωθε άνετα όταν ήταν μόνος με τη μητέρα του - Ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο πατέρας είχε δώσει ως δώρο στον γιο του ένα smartwatch για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Ο 9χρονος Τζιοβάνι που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα του στην Ιταλία 8
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία