Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η ανατριχιαστική στιγμή που ο χορευτής του Μπολσόι συνθλίβεται κάτω από το σκηνικό

Η ανατριχιαστική στιγμή που ο χορευτής του Μπολσόι συνθλίβεται κάτω από το σκηνικό

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ανατριχιαστικά πλάνα από τη στιγμή που ένας χορευτής στο θέατρο Μπολσόι σκοτώνεται πάνω στη σκηνή εν ώρα παράστασης, όταν ένα σκηνικό κατέβηκε και τον συνέθλιψε.

Ο 37χρονος χορευτής του θρυλικού ρωσικού θεάτρου Μπολσόι, Γεβγένι Κουλές, γνώρισε τραγικό θάνατο όταν παγιδεύτηκε κάτω από το τεράστιο σκηνικό, την ώρα που αυτό κατέβαινε κατά τη διάρκεια μιας παράστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του θεάτρου, ο Κουλές πέθανε επί τόπου στο σημείο ενώ ο κόσμος απομακρύνθηκε άμεσα από την αίθουσα. Το συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του Sadko, μιας όπερας του 19ου αιώνα από τον Ρώσο συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι-Κορσάκοφ.

Τη στιγμή του περιστατικού, ακούγεται ένας άντρας να φωνάζει ενώ η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει μουσική, πριν σταματήσει απότομα για να ακουστούν μόνο τα ουρλιαχτά του καστ, που έγιναν μάρτυρες του αποτρόπαιου θεάματος.

Οι θεατές νόμιζαν ότι ήταν μέρος της παράστασης

Πανικόβλητοι οι ηθοποιοί ζητούσαν βοήθεια ενώ παράλληλα οι θεατές νόμιζαν ότι όλα αυτά ήταν μέρος της παράστασης και παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Κουλές υπέστη σοβαρά τραύματα όταν παγιδεύτηκε κάτω από το σκηνικό, πριν καν φτάσει το ασθενοφόρο στο σημείο, ενώ πιστεύεται πως κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση, την ώρα που το σκηνικό ήταν ήδη χαμηλωμένο, πριν τον συνθλίψει.

Πανικοβλημένοι οι ερμηνευτές του καστ, φαίνονται στα πλάνα να κάνουν νόημα στο προσωπικό να σηκώσει και πάλι τη σκηνή, όμως το κακό είχε ήδη γίνει. «Σταμάτα, Σταμάτα! Καλέστε ασθενοφόρο, κάποιος χτυπήθηκε από το φόντο! Υπάρχει αίμα!», φώναζαν οι ηθοποιοί.

Ένας θεατής εξιστόρισε το γεγονός στο Facebook, κάνοντας λόγο για ένα «φριχτό» θέαμα, προσθέτοντας ότι «φτάσαμε στο θέατρο Μπολσόι και καθίσαμε στις θέσεις μας. Στη συνέχεια, ξαφνικά, όταν το σκηνικό κατέβηκε κατά την πρώτη κιόλας σκηνή, κάποιος φώναξε: “Γιατρέ! Χρειαζόμαστε ασθενοφόρο γρήγορα, κάποιος έπεσε κάτω από το σκηνικό!”. Η ορχήστρα σιώπησε και οι κουρτίνες έκλεισαν».

Σύμφωνα με τον θεατή, το θέατρο ανακοίνωσε πως η παράσταση διεκόπη για κάποιες τεχνικές δυσκολίες, ωστόσο πολλοί έμαθαν για τον θάνατο του χορευτή όταν ρώτησαν τους φύλακες κατά την έξοδό τους από το θέατρο.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις