Κόσμος

Η αντίδραση Μπλίνκεν την ώρα που ο Μπάιντεν είπε τον Σι Τζινπινγκ «δικτάτορα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ακόμα μια φορά ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι 2 τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μπάιντεν ανέφερε πως «είναι δικτάτορας με την έννοια ότι κυβερνά μια χώρα, μια κομμουνιστική χώρα, όπου η μορφή διακυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στις μπροστινές θέσεις, εκεί που γίνονταν οι δηλώσεις, καθόταν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δεν φαίνεται να… ενθουσιάστηκε από τα όσα είπε ο πρόεδρος.

Κάμερα έπιασε τον Μπλίνκεν να αντιδρά τη στιγμή που ο Μπάιντεν λέει πως ο Σι Τζινπινγκ είναι δικτάτορας.

Παρά το χαρακτηρισμό πάντως ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εποικοδομητικές και παραγωγικές» τις συνομιλίες, αναφερόμενος στη συμφωνία για την αποκατάσταση των επαφών υψηλού επιπέδου των στρατών των δυο μεγάλων δυνάμεων και στην κινεζική στράτευση στον αγώνα εναντίον της φαιντανύλης.

«Ολοκλήρωσα αρκετές ώρες συνομιλιών με τον πρόεδρο Σι Τζινπινγκ και θεωρώ πως πρόκειται για τις πιο εποικοδομητικές και παραγωγικές που είχαμε», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφιαλτικές εκτιμήσεις στη Βρετανία με πάνω από 2.700 νεκρούς από τον ακραίο καύσωνα Μαΐου και Ιουνίου
Η ζέστη ασκεί τεράστια σωματική πίεση στον οργανισμό, η οποία επιδεινώνεται σε περίπτωση αφυδάτωσης, καθώς η καρδιά χτυπά πιο δυνατά και πιο γρήγορα για να σας δροσίσει
καυσωνας
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον παρόντες στον τελικό του Wimbleton: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκαν στον τελικό του απλού ανδρών του Γουίμπλεντον, αν και ο μικρότερος γιος τους, ο πρίγκιπας Λούις, έμεινε σπίτι
Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, την 14η ημέρα του Τουρνουά του Γουίμπλεντον 2026, στο All England Lawn Tennis and Croquet Club