Κόσμος

Η αντίδραση Μπλίνκεν την ώρα που ο Μπάιντεν είπε τον Σι Τζινπινγκ «δικτάτορα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ακόμα μια φορά ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι 2 τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μπάιντεν ανέφερε πως «είναι δικτάτορας με την έννοια ότι κυβερνά μια χώρα, μια κομμουνιστική χώρα, όπου η μορφή διακυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στις μπροστινές θέσεις, εκεί που γίνονταν οι δηλώσεις, καθόταν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δεν φαίνεται να… ενθουσιάστηκε από τα όσα είπε ο πρόεδρος.

Κάμερα έπιασε τον Μπλίνκεν να αντιδρά τη στιγμή που ο Μπάιντεν λέει πως ο Σι Τζινπινγκ είναι δικτάτορας.

Παρά το χαρακτηρισμό πάντως ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εποικοδομητικές και παραγωγικές» τις συνομιλίες, αναφερόμενος στη συμφωνία για την αποκατάσταση των επαφών υψηλού επιπέδου των στρατών των δυο μεγάλων δυνάμεων και στην κινεζική στράτευση στον αγώνα εναντίον της φαιντανύλης.

«Ολοκλήρωσα αρκετές ώρες συνομιλιών με τον πρόεδρο Σι Τζινπινγκ και θεωρώ πως πρόκειται για τις πιο εποικοδομητικές και παραγωγικές που είχαμε», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια που πυροδότησε τα σενάρια για καβγά - Ο πιθανός λόγος της διαφωνίας του προεδρικού ζεύγους
Κάποιοι συνέδεσαν τη συζήτηση με την παρουσία της Νάταλι Χαρπ, στενής συνεργάτιδας και εκτελεστικής βοηθού του Αμερικανού προέδρου, η οποία βρισκόταν επίσης στον χώρο
τραμπ
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς