Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η Αντζελίνα Τζολί και η Νάντια Μουράντ στο βόρειο Ιράκ, δίπλα στους επιζώντες Γιαζίντι

Η Αντζελίνα Τζολί και η Νάντια Μουράντ στο βόρειο Ιράκ, δίπλα στους επιζώντες Γιαζίντι

Στην Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί μαζί με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάντια Μουράντ. Επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με Γιαζίντι, επιζώντες της γενοκτονίας του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι τιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ, αυτή τη φορά για να υποστηρίξω το έργο της φίλης μου Νάντια Μουράντ και άλλων ντόπιων Γιαζίντι που ξαναχτίζουν τις ζωές και τις κοινότητές τους μετά τη φρίκη που έζησαν» δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί μέσω του «Nadia’s Initiative».

«Έχω δει την πρόοδο που έχουν σημειώσει, αλλά και την ανάγκη για μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση στην υποστήριξη του έργου και της ηγεσίας τους.

Οι επιζήσαντες των Γιαζίντι συνεχίζουν να αγωνίζονται με τραύματα, ανασφάλεια, εκτοπισμό και αργή πρόοδο στις αποζημιώσεις. Συνάντησα οικογένειες που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται και άλλες που δεν έχουν ακόμη υποστήριξη για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι ντόπιοι εδώ δουλεύουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Αξίζουν σεβασμό και υποστήριξη», πρόσθεσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Σε δήλωσή της, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μουράντ χαρακτήρισε το έργο της Τζολί «καθοριστικό για την ευαισθητοποίηση και την κάλυψη των αναγκών των γυναικών, των παιδιών και των προσφύγων σε όλο τον κόσμο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις