Κόσμος

Η απάντηση της AstraZeneca: Το εμβόλιό μας είναι αποτελεσματικό και για τους άνω των 65 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca υπεραμύνθηκε σήμερα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της κατά του νέου κορονοϊού σε ανθρώπους άνω των 65 ετών μετά τη γερμανική σύσταση να μην χρησιμοποιείται παρά μόνο για ανθρώπους ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

«Οι τελευταίες αναλύσεις (…) στηρίζουν την υπόθεση μιας αποτελεσματικότητας του εμβολίου στην ομάδα των άνω των 65 ετών», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανοσουηδικού ομίλου, εν αναμονή μιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων «τις προσεχείς ημέρες» (σ.σ. αύριο, Παρασκευή).

Click4More: AstraZeneca: Όχι της Γερμανίας στον εμβολιασμό πολιτών άνω των 65

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου και για τους ηλικιωμένους, υπογράμμισε από την πλευρά του πως η βρετανική αρχή για τα προϊόντα υγείας έκρινε πως το εμβόλιο είναι «πολύ καλό και αποτελεσματικό» και πως προσφέρει «υψηλό βαθμό προστασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν