Συμβαίνει τώρα:
Ανατροπή νταλίκας στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
Κόσμος

Η “αρκούδα” βρυχάται – Άσκηση με πυρηνικά κάνει η Ρωσία

Οι επιφορτισμένες με το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας στρατιωτικές δυνάμεις θα διεξαγάγουν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 4.000 στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας μία ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, σε μία ακόμη κίνηση που αυξάνει την ένταση με επίκεντρο την ουκρανική κρίση.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο Αλτάι, στην κεντρο-δυτική Ρωσία και θα περιλάβουν επίσης 400 τεχνικές μονάδες και εκτεταμένη χρήση αεροπορικής ισχύος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τον ταγματάρχη Ντμίτρι Αντρέγεφ της μονάδας των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα ασκηθούν στην αντιμετώπιση στρατιωτικών μονάδων ανορθόδοξου πολέμου και όπλων υψηλής ακρίβειας και “θα διεξαγάγουν αποστολές μάχης σε συνθήκες ενεργών ραδιο-ηλεκτρονικών περεμβολών και μεγάλης έντασης εχθρικών ενεργειών σε περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων”. Οι εχθρικές δυνάμεις στις στρατιωτικές ασκήσεις θα εκπροσωπηθούν από “spetsnaz” (μονάδες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων).

Υπερηχητικά μαχητικά αναχαίτισης Mig-31 και αναγνωριστικά Su-24MR θα λάβουν μέρος, δήλωσε ο ρώσος αξιωματικός διευκρινίζοντας ότι η κλίμακα χρήσης αεροπορικής δύναμης θα είναι πρωτοφανής για αυτού του είδους τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Χθες, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η WSJ «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Τζέφρι Επστάιν: «Του είχε στείλει κάρτα γενεθλίων γεμάτη με ερωτικά υπονοούμενα»
Απειλεί με μηνύσεις ο Αμερικάνος πρόεδρος - Η WSJ αναφέρει σε άρθρο της πως είδε την μοιραία επιστολή η οποία έφερε και την υπογραφή του τότε επιχειρηματία πάνω σε σκίτσο γυναίκας, στο ύψος του ηβικού τριχώματός της
Ντόναλντ Τραμπ
Στα άδυτα του βουδισμού στην Ταϊλάνδη: Πώς η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός μοναχού ξεσκέπασε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο
Συνελήφθη 35χρονη που έκανε σεξ με μοναχούς και τους εκβίαζε - Είχε βγάλει πάνω από 10 εκατ. ευρώ - Καθαιρέσεις, έρευνες και ποσά που ζαλίζουν
Βουδιστές μοναχοί 2
Η Τουρκία υπέγραψε «συμφωνία καλής θέλησης» με τη Βεγγάζη για την εκμετάλλευση ορυκτών πόρων στη Λιβύη
Ο Τούρκος πρόεδρος του DEIK δήλωσε ότι η νέα συμφωνία με τη Λιβύη θα εμβαθύνει τη συνεργασία στην περιοχή, και ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων, ιδίως με το ανατολικό τμήμα της χώρας
Εικόνα πετρελαιοφόρου που φεύγει από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Ζουεϊτίνα στη Βεγγάζη 32