Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ατάκα Τσίπρα που κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ

Η ατάκα Τσίπρα που κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (12.07.2018) έγιναν οι πρώτες αναρτήσεις σε τουρκικές ιστοσελίδες για την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα επικαλούνται τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε όσα ειπώθηκαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ωστόσο, μία ατάκα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι αυτή που κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ και “παίζει” στους τίτλους τους για τη συνάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι “δεν θα έλεγα ότι ήταν μια εύκολη συνάντηση” και τα μέσα της γείτονος χώρας βρήκαν ευκαιρία να το… γυρίσουν υπέρ του “σουλτάνου”.

Hurriyet – Η δήλωση του Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν: Δεν ήταν εύκολη
Yeni Akit: Η ομολογία Τσίπρα για τον Ερντογάν

«Το πιο δύσκολο σημείο της συνάντησης ήταν όταν τέθηκε το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών και των οχτώ Τούρκων αξιωματικών«, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Και σχολίασε: «Το ένα (ζήτημα) έχει ολοκληρωθεί και το άλλο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα».
«Άλλο ένα δύσκολο σημείο ήταν οι τουρκικές παραβιάσεις, καθώς η Τουρκία έχει μια διαφορετική προσέγγιση… Του κατέθεσα στοιχεία για τις παραβιάσεις, τις αερομαχίες, τις εμπλοκές και τις υπερπτήσεις πάνω από νησιά…», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις