Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Αυσταλία συνεχίζει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

AstraZeneca

Και στην Αυστραλία υπήρξε περιστατικό με θρόμβωση. 44χρονος μπήκε στο νοσοκομείο αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Αυστραλία, πάντως, θα συνεχίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας, παρά την ανησυχία που προκάλεσε το περιστατικό θρόμβωσης.

Ο 44χρονος άνδρας μπήκε σε νοσοκομείο της Μελβούρνης με θρόμβωση μερικές ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Click4more Βρετανία: Επτά θάνατοι από αιματικούς θρόμβους ύστερα από εμβόλιο της AstraZeneca – 30 περιστατικά σε 18,1 εκατ. δόσεις

Η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή Therapeutic Goods Administration (TGA) και η επιτροπή που είναι αρμόδια για τους εμβολιασμούς, η Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI), συνεδρίασαν αργά χθες, Παρασκευή και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να συζητήσουν περαιτέρω συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Δεν έχουμε μέχρι τώρα συστάσεις από την ATAGI ή την TGA για να αναστείλουμε στην Αυστραλία τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca», δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αυστραλίας Μάικλ Κιντ.

Ο Κιντ δήλωσε πάντως ότι το περιστατικό θρόμβωσης είναι «πιθανό» να συνδέεται με το εμβόλιο.

«Οι κίνδυνοι για σοβαρές παρενέργειες παραμένουν πολύ χαμηλοί, όμως η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και γι’ αυτό η TAGI και η TGA συνεχίζουν να εξετάζουν επιμελώς αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο Κιντ, προσθέτοντας ότι περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις