Κόσμος

Η Αυστρία στέλνει στρατιώτες στα σύνορα με τη Σλοβενία για τους πρόσφυγες!

Η Αυστρία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, θα αναπτύξει από αύριο 500 στρατιώτες στην κυριότερη μεθοριακή διάβασή της με τη Σλοβενία, ώστε να ελέγχονται συστηματικά οι πρόσφυγες.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, όμως στο εξής θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε όλους τους μετανάστες”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φριτς Γκρούντινγκ, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Στυρίας.

Το μέτρο αυτό, που θα εφαρμοστεί στη μεθοριακή διάβαση του Σπίλφελντ, εντάσσεται στην προσπάθεια των αυστριακών αρχών να επιβλέψουν καλύτερα την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εντός των επόμενων ημερών, να μην επιτρέπει πλέον την είσοδο στο έδαφός της των μεταναστών που επιδιώκουν να φτάσουν στη Σκανδιναβία, όπως το κάνει ήδη και η Γερμανία.

Το Σπίλφελντ θα καταστεί η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ Σλοβενίας και Αυστρίας και οι στρατιώτες θα μπορούν να ελέγχουν έως και 6.000 μετανάστες ημερησίως.
Οι αυστριακές αρχές ολοκληρώνουν επίσης στην ίδια περιοχή την κατασκευή ενός φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων ο οποίος θα εμποδίζει τους μετανάστες να περνούν παράνομα τα σύνορα.
Το 2015 ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 90.000. Ήδη έχουν εξεταστεί περίπου 36.000 αιτήσεις και, σε πρώτη φάση, δόθηκε θετική απάντηση σε 14.000 πρόσωπα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: Πάνω από 900 τραυματίες και 6.000 προσαγωγές – Φωτιές και δακρυγόνα «σκεπάζουν» Παρίσι, Λυών και Μασσαλία
Αστυνομικός κατηγορείται για βιαιοπραγία αφού εκτόξευσε δακρυγόνο με ευθεία βολή τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο μαθητή λυκείου στην περιοχή του Παρισιού
Διαδηλωτές στο παρίσι
19
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν