Κόσμος

Η British Airways σταματά τις πτήσεις προς Ιράν

Ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει, σε έναν μήνα, τις πτήσεις του προς το Ιράν, συνέπεια της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου-Τεχεράνης, εξηγώντας ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του.

Η British Airways προτείνει, επίσης, στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας επανέλαβε τις απευθείας πτήσεις του προς το Ιράν πριν από δύο χρόνια, όταν χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, υπενθυμίζει το BBC.

Εκτός της British Airways, στο Ιράν εκτελούν δρομολόγια κι άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Air France και η Lufthansa.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεχμέτ Οζ: Ο Τραμπ κάνει συχνά τσεκ απ γιατί χαίρεται με τα καλά αποτελέσματα – «Είναι πολύ σχολαστικός»
Ο Μεχμέτ Οζ, πρώην τηλεαστέρας γιατρός που τώρα είναι υπεύθυνος για τα ομοσπονδιακά προγράμματα ασφάλισης υγείας, εξήρε την «εντυπωσιακή» υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανικό drone χτύπησε διυλιστήριο στην Αγία Πετρούπολη - 11 νεκροί από επίθεση στην Κριμαία
Μαζική επίθεση την ημέρα που επιχειρηματίες και πολιτικοί παράγοντες συρρέουν στην πόλη για την έναρξη Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που τελεί υπό την αιγίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν
Police officers stand in front of a banner and flags witah the logo of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) as heavy smoke billows in the background after drones hit infrastructure, according to the governor Alexander Beglov, in St Petersburg, Russia June 3, 2026. REUTERS/Stringer
«Ταγμένη» στον Κιμ Γιονγκ Ουν βορειοκορεάτικη ομάδα ποδοσφαίρου: Πήραν το Champions League Γυναικών αλλά σπάραξαν μόνο όταν τον είδαν
Αν και οι αθλήτριες απόλαυσαν συγκρατημένα την νίκη τους, όταν είδαν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ξεκίνησαν να χοροπηδούν και να χορεύουν ξέφρενα
Κιμ Γιονγκ Ουν
20