Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ΕΕ καλεί επειγόντως για συνομιλίες Σερβία και Κόσοβο – Αποκλιμάκωση ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η ΕΕ καλεί επειγόντως για συνομιλίες Σερβία και Κόσοβο – Αποκλιμάκωση ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο και καλεί τις δυο χώρες για συνομιλίες.

Συγκεκριμένα ο Ζοσέπ Μπορέλ συγκάλεσε εκτάκτως συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του.

«Προσκάλεσε και τους δύο ηγέτες για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Πέτερ Στάνο, εξηγώντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις συνομιλίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι το Κόσοβο και η Σερβία πρέπει να κάνουν αμέσως βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Μεταξύ αυτών είναι και η άνευ όρων απελευθέρωση τριών Κοσοβάρων αστυνομικών που κρατούνται στη Σερβία.

Η σύλληψη των αστυνομικών, χθες το βράδυ, εντείνει ακόμη περαιτέρω την ένταση στην περιοχή, πυροδοτώντας φόβους για ένα νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις