Κόσμος

Η ΕΕ «τρίζει τα δόντια» στην AstraZeneca: Έχουμε τα μέσα να μάθουμε τι συμβαίνει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την ΑstraZeneca τόνισε η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ μίλησε για «ανεπαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία» οι οποίες προκάλεσαν «βαθιά δυσαρέσκεια στα κρατών μελών».

«Τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενωμένα στο ότι η AstraZeneca πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία μας» υπογράμμισε η Ευρωπαία επίτροπος.

Προσέθεσε δε ότι «οι φαρμακευτικές εταιρείες, όσοι παράγουν εμβόλια, έχουν ηθικές, κοινωνικές ευθύνες και ευθύνες συμβολαίων, τις οποίες πρέπει να τηρήσουν».

click4more: Η AstraΖeneca τελικά θα προσέλθει στην συνάντηση με την Κομισιόν

Επισήμανε ότι η «άποψη [της ΑstraZeneca] ότι δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει παραδόσεις, επειδή υπογράψαμε μια συμφωνία “βέλτιστης προσπάθειας” δεν είναι ούτε σωστή ούτε αποδεκτή», ενώ σημείωσε ότι «οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατακραυγή για τον Μακρόν ο οποίος διασκέδαζε στη συναυλία της Σελίν Ντιόν την ώρα που η Γαλλία «βράζει»
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν και σήμερα (17/10/2026) για την εκπαίδευση στην Γαλλία με τους ακτιβιστές των «Κίτρινων Γιλέκων» να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους φοιτητές
Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ Μακρόν
Η Γαλλία «φλέγεται»: Διαδηλωτές «μπούκαραν» στο δημαρχείο της Μασσαλίας – Φοιτητές, «Κίτρινα Γιλέκα» και συνδικάτα στους δρόμους κατά της ακρίβειας
Επεισόδια, δακρυγόνα και πάνω από 100 συλλήψεις στις 160 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εντάσεις
Reuters
8
Tο ξενοδοχείο «The Plaza» της Νέας Υόρκης κλείνει τις πόρτες του για 4 χρόνια - Αποκαθίσταται η εμβληματική του πρόσοψη
Είναι διάσημο για την εντυπωσιακή του είσοδο με το κόκκινο χαλί, τη γαλλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του και τις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως το «HOME ALONE 2» και το «Bride Wars»
The plaza