Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η εκπληκτική ομορφιά νεογέννητων αστεριών! Απίστευτη εικόνα 5.500 έτη φωτός μακριά

Η εκπληκτική ομορφιά νεογέννητων αστεριών! Απίστευτη εικόνα 5.500 έτη φωτός μακριά

Μια εντυπωσιακή νέα εικόνα από τη Χιλή παρουσιάζει το περίπλοκο μοτίβο αερίων και σκόνης που σχηματίζουν αστέρια ενός αστρικού συμπλέγματος.

Η εικόνα τραβήχτηκε με τη χρήση υπέρυθρου φωτός. Προσφέρει μια εντυπωσιακή ματιά της ομορφιάς των αστεριών που γεννιούνται σε ένα αστρικό σύμπλεγμα 5.500 έτη φωτός μακριά γνωστό ως RCW 38.

Η πορτοκαλί και κόκκινη περιοχή δείχνει τις πυκνότερες μερίδες του διαστρωματικού μέσου. Το μείγμα αερίου και σκόνης στον γαλαξία. Το λαμπερό μπλε και μωβ αέριο εκπέμπεται από τα νεογέννητα αστέρια στην περιοχή τους.

Η εικόνα δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 Ιουλίου από το Παρατηρητήριο ESO. Το σύμπλεγμα αστεριών περιέχει εκατοντάδες νέα, ζεστά, τεράστια αστέρια και βρίσκεται κοντά στον αστερισμό Vela (The Sails). Τραβήχτηκε από τη συσκευή HAWK-I που είναι τοποθετημένη στο Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του ESO στη Χιλή.

Η κεντρική περιοχή του RCW 38 είναι ορατή ως μια φωτεινή, μπλε χρωματισμένη περιοχή που κατοικείται από πολυάριθμα πολύ νέα αστέρια και αστέρια που βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία σχηματισμού. Η έντονη ακτινοβολία που εκχέεται από τα νεογέννητα αστέρια προκαλεί την έντονη ανάφλεξη του φυσικού αερίου.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ρεύματα δροσερής κοσμικής σκόνης που διαπερνά την περιοχή, η οποία λάμπει απαλά σε σκούρες αποχρώσεις κόκκινου και πορτοκαλί. Αυτές οι συγκεντρώσεις της ύλης είναι οι τόποι όπου θα σχηματιστούν οι μελλοντικές γενιές των αστεριών.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις