Κόσμος

Η Ελβετία σταμάτησε τις επελάσεις προς το Αφγανιστάν λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν

Η Ελβετία σταμάτησε τους επαναπατρισμούς Αφγανών, τα αιτήματα για άσυλο των οποίων έχουν απορριφθεί, επειδή υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλειά τους καθώς η χώρα οδεύει προς έναν εμφύλιο πόλεμο.

«Η Κρατική Γραμματεία για τη Μετανάστευση αναστέλλει τους επαναπατρισμούς στο Αφγανιστάν μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της αλλαγής της κατάστασης στη χώρα», ανακοίνωσε η υπηρεσία μέσω του Twitter.

«Δεν θα διαταχθούν νέες απελάσεις. Οι προετοιμασίες για επαναπατρισμό θα συνεχιστούν μόνο στην περίπτωση προσώπων που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ διακόπτει τις εμπορικές συναλλαγές με Ισπανία: «Ο Στάρμερ και δεν είναι και ο Τσώρτσιλ» – «Επιτέθηκα στο Ιράν γιατί θα μας χτυπούσαν»
Υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από τους Ιρανούς αξιωματούχους που η Ουάσινγκτον είχε σκεφτεί ότι ενδεχομένως να αναλάμβαναν την ηγεσία της χώρας στο τέλος του πολέμου είναι νεκροί
Τραμπ και Μερτς 6
Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά Ιράν και Λίβανο, εκρήξεις στο Ντουμπάι, στον πόλεμο και το Κατάρ
Η Κύπρος παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τις απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης ενώ πολεμικό πλοίο και ελικόπτερα στέλνει στο νησί και η Βρετανία
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό