Κόσμος

Η ενεργειακή κρίση απειλεί και τη Φινλανδία – «Να είναι προετοιμασμένοι για διακοπές ρεύματος»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Φινλανδοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανής έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του ηλεκτρικού δικτύου της Φινλανδίας, Fingrid, έχοντας προχωρήσει σε μία επικαιροποιημένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Η Φινλανδία εξαρτάται από τις εισαγωγές για την κάλυψη των αναγκών της και αντιμετωπίζει την μείωση της ικανότητας εισαγωγής ενέργειας από την Σουηδία λόγω της καθυστέρησης κατά δύο μήνες της επαναλειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα Ringhals 4.

«Ως αποτέλεσμα μεγάλης αβεβαιότητας, οι Φινλανδοί πρέπει να είναι έτοιμοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανών ενεργειακών ελλείψεων τον προσεχή χειμώνα».

Η εταιρεία Karhu Voima Oy, τμήμα της KSS Energia, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτημα για υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που κατέστησε μη επικερδή την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι εξετάσθηκαν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, ανάμεσά τους και η συγχώνευσή της με την μητρική εταιρεία, αλλά και αυτό κρίθηκε ότι δεν είναι αρκετό.

«Λόγω των προβλέψεων για υψηλή τιμή της ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, δεν συντρέχουν οι συνθήκες για την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όλι-Πέκα Ραντάλα, διευθύνων σύμβουλος της Karhu Voima Oy. «Η κατάθεση αίτησης πτώχευσης ήταν η αναπόφευκτη λύση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Βενεζουέλα: Η στιγμή που «συναγερμός» χτυπά στα κινητά δευτερόλεπτα πριν τον μεγάλο σεισμό – Το σύστημα Android Alert που έσωσε χιλιάδες ζωές
Σύμφωνα με τη Google, στάλθηκαν πάνω από 11 εκατομμύρια ειδοποιήσεις στη διάρκεια των σεισμών, ενώ περίπου 1,4 εκατομμύρια ήταν υψηλού κινδύνου.
Υπάλληλοι λαμβάνουν μήνυμα στα κινητά του λίγο πριν τον σεισμό
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας