Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η επίθεση στο Καπιτώλιο έβαλε «φωτιά» στο Twitter

Η επίθεση στο Καπιτώλιο έβαλε «φωτιά» στο Twitter
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η επίθεση στο Καπιτώλιο, την έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας, από τους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρήγαγε 23,46 εκατομμύρια. tweets, δηλαδή κατά μέσο όρο 430 αναρτήσεις το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε σήμερα η Visibrain.

Τα χθεσινά επεισόδια παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets απ’ ό,τι κατά τις τελευταίες 24 ώρες των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αμερικανικές εκλογές είχαν ήδη οδηγήσει σε έναν όγκο αναρτήσεων έξι φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτόν των προηγούμενων εκλογών το 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρούσε να αποτρέψει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει χθες επίσημα τη νίκη του Μπάιντεν και ορισμένοι από τους υποστηρικτές του τον πήραν τοις μετρητοίς, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο.

Το Twitter και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, με το Twitter να τον προειδοποιεί για μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του, ένα άνευ προηγουμένου μέτρο που αποφασίστηκε μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις