Κόσμος

Η επίθεση στο Καπιτώλιο έβαλε «φωτιά» στο Twitter

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίθεση στο Καπιτώλιο, την έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας, από τους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρήγαγε 23,46 εκατομμύρια. tweets, δηλαδή κατά μέσο όρο 430 αναρτήσεις το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε σήμερα η Visibrain.

Τα χθεσινά επεισόδια παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets απ’ ό,τι κατά τις τελευταίες 24 ώρες των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αμερικανικές εκλογές είχαν ήδη οδηγήσει σε έναν όγκο αναρτήσεων έξι φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτόν των προηγούμενων εκλογών το 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρούσε να αποτρέψει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει χθες επίσημα τη νίκη του Μπάιντεν και ορισμένοι από τους υποστηρικτές του τον πήραν τοις μετρητοίς, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο.

Το Twitter και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, με το Twitter να τον προειδοποιεί για μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του, ένα άνευ προηγουμένου μέτρο που αποφασίστηκε μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ