Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Εσθονία υψώνει τείχος στα σύνορά της με τη Ρωσία και «ασφαλίζει» ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Εσθονία υψώνει τείχος στα σύνορά της με τη Ρωσία και «ασφαλίζει» ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Εσθονία ολοκλήρωσε το πρώτο τμήμα οχυρωματικών έργων στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, έναν χρόνο πριν από την προθεσμία που είχε οριστεί. Το τμήμα μήκους 23,5 χιλιομέτρων του τείχους στο νοτιοανατολικό τμήμα του κράτους-μέλους της ΕΕ και του NATO ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, έναν χρόνο πριν από την προθεσμία που είχε οριστεί.

Βίντεο που διένειμε η συνοριοφυλακή δείχνει μέρος του τείχους στα σύνορα της Εσθονίας, ύψους δύο μέτρων, με αγκαθωτό συρματόπλεγμα στην κορυφή και εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης. Η Εσθονία άρχισε να ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της με τη Ρωσία, μήκους 338 χιλιομέτρων, πριν από μερικά χρόνια.

«Ζούμε σε μια εποχή που η ασφάλεια των συνόρων είναι σημαντικότερη παρά ποτέ», είπε ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής Έγκερτ Μπέλιτσεφ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Θύμισε επίσης την κρίση στα ανατολικά εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πέρυσι, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να μπουν σε χώρες της Ευρώπης παράτυπα μέσω της Λευκορωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις