Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η Fiona Apple δωρίζει σε πρόσφυγες τα έσοδα δύο ετών από το τραγούδι “Criminal”

Η Fiona Apple δωρίζει σε πρόσφυγες τα έσοδα δύο ετών από το τραγούδι “Criminal”
Πηγή εικόνας: YouTube

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, Fiona Apple, δωρίζει τα έσοδα του 2019 και του 2020 του τραγουδιού της “Criminal”, που ακούγεται σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, στην οργάνωση While They Wait (Ενώ Περιμένουν), η οποία βοηθά τους πρόσφυγες σε βασικές ανάγκες, μεταναστευτικά παράβολα και νομικές υπηρεσίες. 

“Διαβάζοντας μήνες και μήνες τις ειδήσεις για το πώς η χώρα μου αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες, απογοητεύτηκα προσπαθώντας να καταλάβω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω” αναφέρει η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο Tumblr, προσθέτοντας: “Μου φαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορώ να βοηθήσω τους κρατουμένους είναι να συμβάλω στην πληρωμή των νομικών τους εξόδων”.

Η Φιόνα Άπλ εξηγεί ότι το “Criminal”, το βραβευμένο με Grammy single από το ντεμπούτο LP της του 1996, “Tidal”, είναι «το τραγούδι με τη μεγαλύτερη ζήτηση» για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ταινίες. Και τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το τραγούδι θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να εξασφαλίσουν “εκπροσώπηση και καθοδήγηση” τονίζει.

“Όταν χωρίζονται από τα παιδιά τους χρειάζονται βοήθεια για να κινηθούν στο σύστημα” σημειώνει.

“Πρέπει να αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους. Χρειάζονται χρήματα για να πληρώσουν για τα βραχιόλια αποφυλάκισης που αναγκάζονται να νοικιάσουν και να φορούν εν αναμονή της κλήτευσης σε δίκη” αναφέρει η Φιόνα Άπλ.

Παροτρύνει επίσης άλλους καλλιτέχνες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να δωρίσουν κέρδη από ένα τραγούδι τους στο While They Wait ή άλλον οργανισμό με παρόμοια αποστολή.

“Θα χρησιμοποιήσω το “Criminal” για να βοηθήσω εκείνους που άδικα ποινικοποιούνται”, τονίζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις