Κόσμος

Η Γερμανία κλείνει εν μέρει τα σύνορα της για να περιορίσει τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανία κλείνει από σήμερα εν μέρει τα σύνορά της με την Τσεχία και την περιοχή του Τιρόλου στην Αυστρία σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση των πιο μεταδοτικών, παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν “σταθερά σημεία ελέγχου” στα σύνορα, όπως αυτό που υπάρχει ήδη στο Κίφερσφέλντεν της Βαυαρίας, στα σύνορα με την Αυστρία.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για να διενεργούν ελέγχους, ενώ η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn έχει αναστείλει τα δρομολόγια προς τις περιοχές αυτές.

Εξαιρέσεις ωστόσο ισχύουν για τους Γερμανούς που ζουν στις χώρες αυτές, αλλά και τους πολίτες των χωρών αυτών που ζουν στη Γερμανία, όσους διέρχονται από τη Γερμανία καθ’ οδόν προς άλλες χώρες και τη διέλευση προϊόντων.

Μεταξύ αυτών που έχουν άδεια να εισέρχονται στη Γερμανία, όσοι δεν έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού ενδέχεται να “στέλνονται πίσω”, προειδοποιήσει όμως την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

“Αρκετά”

Έπειτα από πολλές εβδομάδες περιοριστικών μέτρων, μαγαζιά, μουσεία και σχολεία άνοιξαν και πάλι στην Αυστρία στη Δευτέρα, αν και ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων covid-19 παραμένει αυξημένος, λίγο πάνω από 1.000.

Η Γερμανία από την πλευρά της αποφάσισε να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα ως τις 7 Μαρτίου. Μόνο τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν νωρίτερα, με πολλά κρατίδια να εξετάζουν να τα ανοίξουν και πάλι στις 22 Φεβρουαρίου.

Στον κατάλογο της Γερμανίας με τις επικίνδυνες περιοχές λόγω της covid-19 περιλαμβάνονται ήδη πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Πορτογαλία, με τις αρχές να απαγορεύουν τα περισσότερα ταξίδια προς αυτές.

Εξάλλου ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ απάντησε χθες Σάββατο σε υψηλούς τόνους στις επικρίσεις της ΕΕ για τους ελέγχους που επιβάλει το Βερολίνο στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία.

“Αρκετά! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τους τελευταίους μήνες αρκετά λάθη στην παραγγελία των εμβολίων”, τόνισε ο Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Youtuber έμεινε για ένα 24ωρο στο «πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου» – «Σε σκοτώνει αν αναπνεύσεις τον αέρα του»
Το μικρό νησί στη Σκωτία βρίσκεται στον κόλπο Gruinard μεταξύ Gairloch και Ullapool και για δεκαετίες ήταν γνωστό ως «Anthrax Island» - Οι οι βρετανικές αρχές το είχαν χαρακτηρίσει ακατοίκητο λόγω της μόλυνσης του εδάφους με άνθρακα
Ο Youtuber
Συντριβή των Εργατικών στις τοπικές εκλογές στη Βρετανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Στάρμερ, πανηγυρίζει ο Φάρατζ
Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 1/3 των τοπικών αρχών, το Reform κερδίζει πάνω από 270 νέες έδρες, ενώ ο αριθμός των Εργατικών μειώθηκε κατά 202 - Απώλεια δημοτικών συμβούλων είχαν και οι Συντηρητικοί ενώ ελαφρώς κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία