Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Γερμανία πλήττεται από την κακοκαιρία «Υλένια»: Σφοδροί άνεμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Η Γερμανία πλήττεται από την κακοκαιρία «Υλένια»: Σφοδροί άνεμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία «Υλένια» που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης τη Γερμανία. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί εκτεταμένα προβλήματα στις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους που έφθασαν τη νύχτα και τα 152 χλμ/ώρα, η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με εκτεταμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους της Γερμανίας εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στο Βερολίνο τα υπέργεια μέσα μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένα προβλήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας κινούνται πιο αργά, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στο αεροδρόμιο της πόλης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν επειδή δεν ήταν δυνατό να επιβιβαστούν οι επιβάτες και να φορτωθούν οι αποσκευές τους.

Στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.

Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα. Σήμερα η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις