Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Γερμανία στη δίνη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας!

Η Γερμανία στη δίνη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας!

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στην Γερμανία. Η απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατία στον αξιωματικό του γερμανικού στρατού που είχε καταφέρει να πείσει τις αρχές ότι ήταν Σύρος πρόσφυγας έχει σημάνει συναγερμό.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου να επικεντρωθεί στην υπόθεση αυτή.

Η Φον ντερ Λάιεν είχε προγραμματίσει μια επίσκεψη, αύριο και την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντούσε τον Αμερικανό ομόλογό της Τζιμ Μάτις αλλά και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

“Η βασική προτεραιότητα της υπουργού είναι να αποσαφηνίσει τις περιστάσεις που σχετίζονται με την υπόθεση του υπολοχαγού Α. από το Ίλκιρχ” αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Το Ίλκιρχ είναι μια πόλη στα νότια του Στρασβούργου όπου βρίσκεται η βάση του γερμανικού στρατού στην οποία ήταν αποσπασμένος ο υπολοχαγός ο οποίος ταυτόχρονα είχε καταφέρει να πείσει τις αρχές ότι ήταν Σύρος και είχε λάβει καθεστώς πρόσφυγα. Ο συλληφθείς φέρεται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια επίθεση και να επιρρίψει την ευθύνη στους πρόσφυγες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε