Κόσμος

Η Ιαπωνία απαγόρευσε την πώληση στην Ρωσία αγαθών κατάλληλων για την κατασκευή χημικών όπλων

Την απαγόρευση εξαγωγής στην Ρωσία προϊόντων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή χημικών όπλων αποφάσισε η Ιαπωνία, μετά τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός προεδρίας της Ιαπωνίας Χιροζάκου Ματσούνο δήλωσε πως η χώρα του είναι βαθιά ανήσυχη μετά τις απειλές της Ρωσίας. 

Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση πρόσθεσε άλλους 21 ρωσικούς οργανισμούς, ιδίως επιστημονικούς, στον κατάλογο των οντοτήτων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου που δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που αναγγέλθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι στην G7 την περασμένη εβδομάδα.

«Η Ιαπωνία ανησυχεί βαθιά για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ματσούνο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι το Τόκιο θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη διεθνή κοινότητα για να υποστηριχθεί η Ουκρανία καθώς και να επιβληθούν τιμωρητικά μέτρα στη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Το σκληρό δίλημμα του Ζελένσκι, θα δεχτεί τη συμφωνία Τραμπ ή θα βασιστεί σε «αναξιόπιστους» εταίρους
Πρόκειται για τους ίδιους εταίρους, κατά το Politico, που μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου, δεν θα στείλουν τα στρατεύματά τους ή τα όπλα που θέλει ο Ζελένσκι
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσω με τον Τραμπ» λέει ο Ζελένσκι στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη - «Δύσκολο να καταλήξουμε»
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου πάντως, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα
REUTERS