Κόσμος

Η Ιαπωνία δέχεται και πάλι τουρίστες αλλά μόνο με… ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θέλετε να πάτε στην Ιαπωνία; Αν δεν έχετε ιδιωτική ασφάλεια υγείας, λυπούμαστε αλλά δεν μπορείτε!

Κι αυτό γιατί η Ιαπωνία ναι μεν θα αρχίσει να δέχεται ξανά τουρίστες, ωστόσο θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας και να βρίσκονται υπό επιτήρηση καθ’ όλη την παραμονή τους στη χώρα.

Σε αυτή την πρώτη φάση του ‘ανοίγματος’, από τις 10 Ιουνίου, θα επιτρέπονται μόνο επισκέπτες που ταξιδεύουν με οργανωμένα γκρουπ, όπως ανακοίνωσε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού (JTA), προσθέτοντας ότι ξεναγοί από τα ταξιδιωτικά γραφεία που συνοδεύουν τους επισκέπτες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι τουρίστες φορούν τις μάσκες τους.

«Οι τουριστικοί οδηγοί θα πρέπει να υπενθυμίζουν συχνά σε αυτούς που συμμετέχουν στο ταξίδι τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης και αφαίρεσης μάσκας, σε κάθε φάση του ταξιδιού», ανέφερε ο JTA στις οδηγίες του. «Ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση μάσκας θα πρέπει να συνεχιστεί σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε στενή απόσταση μεταξύ τους».

Η Ιαπωνία επέβαλε κάποιους από τους αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους στον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απαγορεύοντας την είσοδο σε σχεδόν όλους τους μη κατοίκους.

Όπως το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου ‘ανοίγει’ από τα lockdown της COVID, η Ιαπωνία επίσης χαλαρώνει τους κανόνες της. Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα έχει δεσμευθεί να ευθυγραμμίσει τα μέτρα που ισχύουν στα σύνορα με αυτά άλλων πλούσιων κρατών.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε πρόσφατα να χαλαρώνει τις οδηγίες για τη μάσκα για το ευρύ κοινό αν και η χρήση της είναι πολύ διαδεδομένη. Η χρήση μάσκας για την πρόληψη εξάπλωσης μικροβίων και προστασίας απέναντι στη γύρη ήταν κάτι συνηθισμένο στην Ιαπωνία πριν ακόμα ενσκήψει η πανδημία του κορονοϊού.

Τον περασμένο μήνα, η Ιαπωνία διεξήγαγε «δοκιμαστικές περιηγήσεις» ομάδων με περίπου 50 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ταξιδιωτικοί πράκτορες, αλλά ένας εξ αυτών βρέθηκε θετικός στην COVID.

Ο Τζέιμς Τζανγκ, ταξιδιωτικός πράκτορας από την Αυστραλία που συμμετείχε σε ένα από αυτά τα δοκιμαστικά τουρ, δήλωσε ότι οι κανόνες πιθανόν να αποτρέψουν κάποιους επισκέπτες προς το παρόν.

«Οι πελάτες θα είναι ΟΚ να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους αλλά το να τη φορούν 24 ώρες θα είναι μπελάς», δήλωσε ο Τζανγκ στο Reuters. «Το κόστος του να υπάρχει ένας ξεναγός όλη την ώρα ίσως αποθαρρύνει τους πελάτες έως αργότερα όταν θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία».

Το 2019, η Ιαπωνία υποδέχθηκε 31,9 εκατ. ξένους επισκέπτες, που δαπάνησαν 4,81 τρισεκ. γεν (36,28 δισεκ. δολάρια).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Το δώρο – στυλό του Ερντογάν, τα λευκά sneakers του Ράμα και το δολοφονικό βλέμμα της Μελόνι στον Τραμπ
Τα «παρασκήνια» της οικογενειακής φωτογραφίας με τις θέσεις των ηγετών να έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό, και τα καρέ που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Σύνοδος ΝΑΤΟ
Ο Χέγκσεθ ακύρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και τη συνάντησή του με τον Νετανιάχου για τα F-35 στην Τουρκία
Αρχικά το Reuters είχε μεταδώσει, επικαλούμενο ισραηλινές πηγές, ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα συναντούσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την ενδεχόμενη πώληση αμερικανικών F-35 στην Τουρκία
Ο Πιτ Χέγκσεθ
Μαρίν Λε Πεν: Καταδικασμένη αλλά αποφασισμένη για το Ελιζέ, ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική εκστρατεία
Η Μαρίν Λε Πεν αιφνιδίασε αρκετούς χθες το βράδυ (07.07.2026), ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2027 - Με τον Μπαρντελά επισκέφθηκαν σήμερα μια αγορά στη Λα Φλες
Μαρίν Λε Πεν και Ζορντάν Μπαρντελά αγορά στη Λα Φλες, βορειοδυτικά του Παρισιού
Ο Ερντογάν επιμένει για ένταξη της Τουρκίας στο SAFE: Να αρθούν οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων
«Παρά τις απόπειρες σαμποτάζ, εκτιμώ την αποφασιστική ηγεσία του φίλου μου Προέδρου Τραμπ στην προσπάθεια να τεθεί η κρίση του Ιράν σε τροχιά επίλυσης»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν