Κόσμος

Η Ιορδανία κλείνει τα σύνορα με τη Συρία

Η Ιορδανία θα απαγορεύσει μέχρι νεοτέρας τη διέλευση προσώπων και εμπορευμάτων από τη συνοριακή διέλευση Τζαμπέρ «εξαιτίας των εξελίξεων ως προς την κατάσταση ασφαλείας στην πλευρά της Συρίας».

Αυτό μετέδωσε το Σάββατο το ιορδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PETRA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του χασεμιτικού βασιλείου.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η συνοριακή διέλευση θα ανοίξει ξανά όταν το επιτρέπουν «οι συνθήκες».

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, ανάμεσά τους 11 άμαχοι, σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη συριακή επαρχία Ντεράα (νότια), όπου ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις προσκείμενες στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και αντάρτες, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας