Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία της χρονιάς!

ΦΩΤΟ PA
ΦΩΤΟ PA

Η γενναία γυναίκα της φωτογραφίας, ύψωσε το ανάστημά της μπροστά στον επικεφαλής των ακροδεξιών της “English Defence League” και δηλώνει πως “δεν φοβήθηκε στο ελάχιστο”.

Η Σαφίγια Χαν, δήλωσε πως αισθάνθηκε υποχρεωμένη να επέμβει όταν είδε τον Ίαν Κρόσλαντ και 20 ακόμα ακροδεξιούς να προπηλακίζουν μια γυναίκα που φορούσε μαντίλα. Η Σαφίγια, που παρακολουθούσε την πορεία των ακροδεξιών στο Μπέρμιγχαμ, ισχυρίζεται ότι η αστυνομία “δεν έκανε το παραμικρό” για να προστατέψει την γυναίκα. Όταν όμως επενέβη, η ομάδα στράφηκε σε εκείνη, με τον φακό να απαθανατίζει την χαρακτηριστική στιγμή. Η Σαφίγια, εμφανίζεται με το ένα χέρι στην τσέπη να κοιτά με ηρεμία προς τον εξοργισμένο Κρόσλαντ.

Η ίδια δήλωσε: “Ο λόγος που βρισκόμουν εκεί, είναι πως είμαι από το Μπέρμιγχαμ. Δεν είμαι ακτιβίστρια. Δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση, αλλά να διατηρήσω χαμηλό προφίλ. Ήμουν εκεί με μερικούς φίλους μου, ώστε να βλέπω τι γίνεται γιατί πολλές φορές Μουσουλμάνοι και άλλοι άνθρωποι παρενοχλούνται. Τίποτα δεν συνέβαινε μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε μια γυναίκα με μαντίλα που τους αποκαλούσε “ρατσιστές”. Περίπου 20 με 25 ακροδεξιοί έτρεξαν προς το μέρος της και την περικύκλωσαν. Έδειχνε κατατρομαγμένη. Δεν έκανα κάτι, γιατί περίμενα να αντιδράσει η αστυνομία. Περίμενα 2 ή 3 λεπτά όμως η αστυνομία δεν έκανε τίποτα και έτσι αποφάσισα να πάω και να προσπαθήσω να την απομακρύνω από εκεί. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Εκείνη έφυγε, όμως έπειτα με αναγνώρισαν ως αντιφασίστρια και η ομάδα στράφηκε εναντίον μου.”

“Ο Ίαν Κρόσλαντ κουνούσε το δάχτυλο στο πρόσωπό μου, όμως εγώ απλά έστεκα εκεί. Δεν έκανε τίποτα, δεν με ενδιαφέρε, δεν ήταν στις προθέσεις μου. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε για να είμαι ειλικρινής, ήταν ένα μουρμουρητό. Όμως δεν φοβήθηκα στο ελάχιστο. Παραμένω ψύχραιμη σε όλες τις περιστάσεις. Ήξερα πως θα προσπαθήσουν να με προκαλέσουν, όμως δεν επρόκειτο να αφήσω τον εαυτό μου. Απλά περίμενα. Έπειτα με απομάκρυναν από το σημείο. Δεν με συνέλαβαν, ούτε με κατηγόρησαν για κάτι. Έχασα βέβαια την ανωνυμία μου εξαιτίας της φωτογραφίας, όμως άξιζε. Προφανώς με έχουν πλέον καταγράψει όμως έπρεπε να θυσιαστώ για την ομάδα. Δεν είχα φανταστεί πόσο πολλοί θα με υποστήριζαν, οπότε άξιζε”.

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε