Κόσμος

Η Κένυα ετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της – Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε την Κένυα ο πρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο και ανέβαλε επ’ αόριστον την επαναλειτουργία των σχολείων, την ώρα που οι κάτοικοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άφιξη του πρώτου κυκλώνα στην ιστορία της χώρας.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν όχι μόνο την Κένυα αλλά την ανατολική Αφρική από τον Μάρτιο και τώρα η περιοχή απειλείται από έναν κυκλώνα που αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το Σαββατοκύριακο, από τον Ινδικό Ωκεανό.

«Αυτός ο κυκλώνας, ο Χιντάγια, που θα μπορούσε να μας πλήξει οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές, σφοδρούς ανέμους και μεγάλα, επικίνδυνα κύματα», είπε ο Ρούτο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ναϊρόμπι. «Η χώρα μας πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά για να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειες και να προστατεύσει ζωές και περιουσίες», πρόσθεσε.

KenyaPresidentWilliamRuto

Ο Ουίλιαμ Ρούτο

Μετά τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, τα σχολεία επρόκειτο να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, όμως το άνοιγμά τους αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Όλοι οι υπουργοί έλαβαν εντολή να βοηθήσουν στον συντονισμό της απομάκρυνσης και της μετεγκατάστασης των Κενυατών που θα πληγούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΚΕΝΥΑ

Ο κυκλώνας Χιντάγια, που θα συνοδεύεται από ριπές ανέμου ταχύτητας 165 χιλιομέτρων την ώρα, αναμένεται να φτάσει αύριο Σάββατο στη γειτονική Τανζανία, σύμφωνα με το περιφερειακό μετεωρολογικό κέντρο ICPAC.

Η περίοδος των κυκλώνων στον νοτιοδυτικό Ινδικό Ωκεανό συνήθως είναι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Οι αρχές της Τανζανίας προειδοποίησαν νωρίτερα ότι ο Χιντάγια ενισχύθηκε τα ξημερώματα, όταν απείχε περίπου 400 χιλιόμετρα από την πόλη Μτουάρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ έπληξαν πυρηνικό σταθμό στο Ιράν – Οι Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
8 νεκροί στρατιώτες στο Ιράκ - Σειρήνες και αναχαιτίσεις σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Ιορδανία - Συνεχίζουν τις απειλές Ντόναλντ Τραμπ και Φρουροί της Επανάστασης
U.S. Central Command
Η Ρωσία σφυροκόπησε το Κίεβο με 41 πυραύλους και drones στην μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή του πολέμου - Ένας νεκρός και 16 τραυματίες
Μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις συντάραξαν την ουκρανική πρωτεύουσα σε μια επίθεση με 41 πυραύλους διαφόρων τύπων και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια σε διάφορες συνοικίες.
Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο 7