Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει στους πολίτες δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει στους πολίτες δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να προφέρει στους πολίτες δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί μια πιθανή επέλαση της πανδημίας τον χειμώνα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί μπορούν από σήμερα να παραγγείλουν 4 δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό.

Οι πολίτες μπορούν να παραγγέλνουν τα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό μέσα από τον ιστότοπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, COVIDTests.gov. Η όλη προσπάθεια της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν έχει ως στόχο να αναχαιτιστούν οι λοιμώξεις από τον κορονοϊό τον χειμώνα.

Τα χρήματα που θα δαπανήσει κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό είχαν προκαλέσει πολιτική κόντρα. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει υφιστάμενους πόρους για να πληρώσει για τα τεστ, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει να πείσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει νομοσχέδιο για την διάθεση περισσότερων χρημάτων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει τις παραγγελίες για την μεταφορά του τελευταίου γύρου δωρεάν τεστ κατά του κορονοϊού στη διάρκεια της εβδομάδας της 19ης Δεκεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα διατίθενται επίσης σε έως και 500 μεγάλες τράπεζες τροφίμων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δέχθηκε κριτική πριν από έναν χρόνο, επειδή η κυβέρνησή του δεν διασφάλισε ότι αρκετά τεστ θα ήταν διαθέσιμα εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού και των θανάτων που οφείλονταν σε αυτή. Η κυβέρνηση προμηθεύτηκε αργότερα εκατοντάδες εκατομμύρια τεστ για να διατεθούν χωρίς κόστος στους πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις