Κόσμος

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν που ήταν στόχος απαγωγέων καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό τον Τραμπ

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ χαρακτήρισε “εξαιρετικά ανησυχητική” την κριτική του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε την προσκείμενη στους Δημοκρατικούς, κυβερνήτη του Μίσιγκαν, “ανέντιμη”.

Ειδικότερα, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την επίθεση Τραμπ σε προεκλογική του συγκέντρωση, αμφισβητώντας την εντιμότητά της, υπό τις ιαχές των υποστηρικτών του που ζητούσαν “να την στείλουν στη φυλακή”.

Η Γουίτμερ, η οποία όπως αποκάλυψε το FBI στις αρχές Οκτωβρίου ήταν ο στόχος μιας συνωμοσίας για την απαγωγή της, κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι με τη ρητορική του υποκινεί την εγχώρια τρομοκρατία. Η δήλωση αυτή έγινε στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Κυβερνήτης Μίσιγκαν – “Κλείστε την στη φυλακή…”

Στην προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μίσιγκαν, το βράδυ του Σαββάτου (17.10.2020), ο Τραμπ επιτέθηκε στην Γουίτμερ επειδή η κυβερνήτης τάσσεται υπέρ της λήψης αυστηρών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού που τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπυρώνεται σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί άρχισε να φωνάζει “κλείστε την στη φυλακή”, ένα σύνθημα που οι υποστηρικτές του προέδρου επαναλάμβαναν συχνά το 2016 για τη Χίλαρι Κλίντον.

“Πρέπει να τελειώσει αυτό. Είναι επικίνδυνο, όχι μόνο για εμένα και την οικογένειά μου αλλά και για τους δημόσιους λειτουργούς παντού, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να προστατεύσουν τους Αμερικανούς συμπατριώτες τους”, είπε η Γουίτμερ αναφερόμενη στις δηλώσεις του Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε κερδίσει την Πολιτεία του Μίσιγκαν το 2016 όμως τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται με αρκετές μονάδες διαφορά ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Η Λάρα Τραμπ, νύφη του προέδρου και υψηλόβαθμο στέλεχος της εκστρατείας του, υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. “Δεν έκανε τίποτα, δεν νομίζω, για να υποκινήσει τον κόσμο να απειλήσει αυτή τη γυναίκα. Διασκέδαζε στη συγκέντρωση και, ειλικρινά, τους Αμερικανούς τους απασχολούν σοβαρότερα ζητήματα”, είπε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας