Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Λε Πεν έβαλε “φωτιά” στο Παρίσι – Νύχτα επεισοδίων [pics, vids]

Η Λε Πεν έβαλε “φωτιά” στο Παρίσι – Νύχτα επεισοδίων [pics, vids]

Καμένα αυτοκίνητα, σπασμένες στάσεις, σπασμένα γυαλιά στους δρόμους, καπνογόνα, χημικά και πάνοπλοι αστυνομικοί. Το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ήταν βράδυ βίας και επεισοδίων στο Παρίσι.

Ήταν η συνέχεια των επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα, όταν αντιεξουσιαστές, με επίκεντρο την Place de la Republique, συγκρούστηκαν άγρια με την αστυνομία. Το βράδυ, οι δρόμοι του Παρισιού μετατράπηκαν ξανά σε πεδίο μάχης.

Αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, στάσεις λεωφορείων καταστράφηκαν, σπασμένα γυαλιά ήταν παντού στους δρόμους, με τους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς να ανταλλάσσουν… μολότοφ και χημικά.

Νωρίτερα, λίγο αφού είχαν ανακοινωθεί τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών και είχε πια διαφανεί πως την προεδρία της Γαλλίας θα διεκδικήσουν στις 7 Μαΐου η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν και ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, αντιεξουσιαστές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για να εναντιωθούν στο αποτέλεσμα.

«Ούτε Λε Πεν, ούτε Μακρόν» φέρονται να φώναζαν, με την αστυνομία να κάνει χρήση βίας και μάλιστα σε ένα από τα video που υπάρχουν φαίνεται αστυνομικός να ρίχνει χωρίς λόγο διαδηλώτρια που τον πλησίασε, στο έδαφος. Είναι τέτοια η βιαιότητα με την οποία της επιτίθεται, που όταν πέφτει στο έφαδος, έχει καταγραφεί ο ήχος από το χτύπημα του κεφαλιού της στο έδαφος!

Η κοπέλα έμεινε εκεί μέχρι να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο. Η αναίτια επίθεση αστυνομικού σε διαδηλώτρια προκάλεσε νέο γύρο έντασης, με τους διαδηλωτές να επιτίθενται και τους αστυνομικούς να τους ψεκάζουν στο πρόσωπο!

Πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξαν τουλάχιστον δυο τραυματισμοί και τρεις συλλήψεις.

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε