Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η μαφία ήθελε να κάνει… χρυσές δουλειές λόγω κορονοϊού! Μπαράζ συλλήψεων

Η μαφία ήθελε να κάνει… χρυσές δουλειές λόγω κορονοϊού! Μπαράζ συλλήψεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ούτε ιερό ούτε όσιο. Η μαφία στην Ιταλία είχε βάλει μπροστά σχέδιο για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στη χώρα λόγω του κορονοϊού και να αγοράσει επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί.

Η μαφία της Σικελίας, η Κόζα Νόστρα, είχε βάλει για τα καλά το σχέδιο σε εφαρμογή. Αλλά οι 91 συλλήψεων μελών της, στις οποίες προχώρησε το πρωί της Τρίτης (12.05.2020) η αστυνομία ίσως της χαλάσουν τα σχέδια.

Οι συλληφθέντες, μετά τα εντάλματα που εξέδωσαν οι εισαγγελείς στο Παλέρμο, είναι μέλη, συνεργάτες και υποστηρικτές των δυο γνωστών μαφιόζικων «οικογενειών» Φεράντε και Φοντάνα.

Click4more «Νονός» ο κορονοϊός, αποφυλακίζει μαφιόζους! Σάλος στην Ιταλία

Κατηγορούνται για απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κλεπταποδοχή, απάτες και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από αυτή την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μαφιόζικες οικογένειες της Σικελίας είναι έτοιμες να εκμεταλλευθούν την περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας που διέρχονται ο ιταλικός Νότος και ολόκληρη η χώρα, με στόχο να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές μεγάλης διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος και όχι μόνον.

Οι «νονοί» θέλουν ουσιαστικά να αγοράσουν με ελάχιστα χρήματα ή να ελέγξουν έμμεσα επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να φαλιρίσουν.

Παράλληλα με την Σικελία, έφοδοι έγιναν και στον ιταλικό Βορρά, στις περιοχές Λομβαρδία, Πιεμόντε, Λιγουρία, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια.

Click4more Απίστευτο “λερωμένο” χρήμα! Βάζει κάτω πολυεθνικές – κολοσσούς η μαφιόζικη οργάνωση Ντράγκετα

Στο Παλέρμο της Σικελίας, η Κόζα Νόστρα ήλεγχε σημαντικές δραστηριότητες στους τομείς των κρατικών εργολαβιών, των κεντρικών αγορών οπωροκηπευτικών ειδών, στα στοιχήματα που συνδέονται με τον ιππόδρομο και στα «τυχερά παιχνίδια».

Πρόσφατα, όμως, η μαφία είχε επεκτείνει τα συμφέροντά της και στην αγορά του καφέ, με μια εταιρία που διένειμε κάψουλες για μηχανές «εσπρέσο», στη διαχείριση της οποίας είχε εμπλακεί πρώην παίκτης της ιταλικής τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι «Μεγάλος Αδελφός».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις