Κόσμος

Η Μαρίν Λε Πεν πούλησε 2,5 εκ. ευρώ την έπαυλη του πατέρα της γνωστή ως La Bonbonniere

Στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν πούλησε την περίφημη έπαυλη της οικογένειας, για την οποία ήταν σε σύγκρουση με τον πατέρα της, τον 96χρονο Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Liberation», η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν πούλησε την έπαυλη του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λε Πεν, γνωστή ως «La Bonbonnière» (Μπομπονιέρα).

Tο σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό «Challenges» υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία βίλα 300 τ.μ. με εννέα δωμάτια στους δύο ορόφους της.

Η έπαυλη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς διαθέτει, επίσης, πισίνα και ένα κτίσμα 54 τ.μ. σε οικόπεδο 1.600 τ.μ., στην περιοχή Rueil-Malmaison.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του περιοδικού «Challenges», η οικογένεια Λε Πεν πούλησε τη βίλα, όπου ζει ο 96χρονος Ζαν Μαρί, ο οποίος έχει τεθεί «υπό καθεστώς νομικής κηδεμονίας» για ιατρικούς λόγους.

Το κτίριο αγόρασε εταιρεία που ανήκει στον υπερσυντηρητικό δισεκατομμυριούχο Στέριν και τον διαχειριστή του επενδυτικού του ταμείου, Otium Capital, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Μαρίν Λε Πεν, το κόμμα της οποίας θριάμβευσε στις Ευρωεκλογές, χειρίστηκε μαζί με την αδελφή της Γιαν τις διαπραγματεύσεις, καθώς ο πατέρας τους είναι πολύ αδύναμος.

Ο Στέριν, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, βοήθησε τη Λε Πεν στη συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο της προεδρικής εκστρατείας της το 2022.

Οι αδελφές Λε Πεν, εξασφάλισαν ότι ο πατέρας τους θα μπορεί να μείνει για μερικά χρόνια ακόμη στην έπαυλη με την δεύτερη σύζυγό του, την Ελληνίδα, Ζανίν Μαρί Λουίζ Πάσχος, αλλά κυρίως έβγαλαν μεγάλο κέρδος.

Είχαν αγοράσει την πολυτελή βίλα το 2012 έναντι 720.000 ευρώ και κατάφεραν να την πουλήσουν για 2,5 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι η οικογένεια αποκόμισε κέρδος 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1
Ισραήλ: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαιρετίζει μια συμμαχία «πιο ισχυρή από ποτέ» κατά την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ως έναν «πραγματικό φίλο», υπογραμμίζοντας τη στερεότητα του δεσμού ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέπτονται το Δυτικό Τείχος, τον ιερότερο τόπο προσευχής του Ιουδαϊσμού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ