Κόσμος

Η Μαρίν Λε Πεν πούλησε 2,5 εκ. ευρώ την έπαυλη του πατέρα της γνωστή ως La Bonbonniere

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν πούλησε την περίφημη έπαυλη της οικογένειας, για την οποία ήταν σε σύγκρουση με τον πατέρα της, τον 96χρονο Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Liberation», η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν πούλησε την έπαυλη του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λε Πεν, γνωστή ως «La Bonbonnière» (Μπομπονιέρα).

Tο σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό «Challenges» υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία βίλα 300 τ.μ. με εννέα δωμάτια στους δύο ορόφους της.

Η έπαυλη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς διαθέτει, επίσης, πισίνα και ένα κτίσμα 54 τ.μ. σε οικόπεδο 1.600 τ.μ., στην περιοχή Rueil-Malmaison.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του περιοδικού «Challenges», η οικογένεια Λε Πεν πούλησε τη βίλα, όπου ζει ο 96χρονος Ζαν Μαρί, ο οποίος έχει τεθεί «υπό καθεστώς νομικής κηδεμονίας» για ιατρικούς λόγους.

Το κτίριο αγόρασε εταιρεία που ανήκει στον υπερσυντηρητικό δισεκατομμυριούχο Στέριν και τον διαχειριστή του επενδυτικού του ταμείου, Otium Capital, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Μαρίν Λε Πεν, το κόμμα της οποίας θριάμβευσε στις Ευρωεκλογές, χειρίστηκε μαζί με την αδελφή της Γιαν τις διαπραγματεύσεις, καθώς ο πατέρας τους είναι πολύ αδύναμος.

Ο Στέριν, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, βοήθησε τη Λε Πεν στη συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο της προεδρικής εκστρατείας της το 2022.

Οι αδελφές Λε Πεν, εξασφάλισαν ότι ο πατέρας τους θα μπορεί να μείνει για μερικά χρόνια ακόμη στην έπαυλη με την δεύτερη σύζυγό του, την Ελληνίδα, Ζανίν Μαρί Λουίζ Πάσχος, αλλά κυρίως έβγαλαν μεγάλο κέρδος.

Είχαν αγοράσει την πολυτελή βίλα το 2012 έναντι 720.000 ευρώ και κατάφεραν να την πουλήσουν για 2,5 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι η οικογένεια αποκόμισε κέρδος 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού