Κόσμος

Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο για την γονική άδεια

Επιστολή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ απέστειλε η Μέγκαν Μαρκλ, ζητώντας να θεσμοθετηθεί η γονική άδεια για όλους τους Αμερικανούς πολίτες. Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι επισημαίνει ότι απευθύνεται στους επικεφαλής του Κογκρέσου «ως μητέρα» και υποστηρίζει ότι η γονική άδεια θα πρέπει να είναι «δικαίωμα σε εθνικό επίπεδο».

«Δεν είμαι βουλευτής ούτε πολιτικός. Είμαι, όπως πολλοί, μια πολίτης που ασχολείται με τα κοινά και μητέρα», έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ στην ανοικτή επιστολή της την οποία απηύθυνε προς τον επικεφαλής της Γερουσίας, τον Δημοκρατικό Τσακ Σούμερ, και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Τον Ιούνιο ο σύζυγός μου και εγώ αποδεχθήκαμε το δεύτερο παιδί μας», αναφέρει η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός. «Όπως όλοι οι γονείς χαρήκαμε πολύ. Όπως πολλοί γονείς, νιώσαμε εξαντλημένοι. Όπως λιγότεροι γονείς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα να χρειάζεται να επιλέξουμε αν θα περάσουμε αυτούς τους πρώτους, κρίσιμους μήνες με το μωρό μας ή αν θα επιστρέψουμε στη δουλειά μας».

«Γνωρίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των παιδιών, την εργασία και την ιατρική περίθαλψη, τις οποίες αναγκάζονται να λάβουν τόσοι άνθρωποι καθημερινά», πρόσθεσε η δούκισσα του Σάσεξ. «Καμία οικογένεια δεν θα πρέπει να είναι αντιμέτωπη με τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.

Ο Χάρι, 37 ετών, και η Μέγκαν Μαρκλ, 40 ετών, πήραν αποστάσεις από τη βρετανική βασιλική οικογένεια και ζουν στην Καλιφόρνια με τα παιδιά τους από τον Μάρτιο του 2020. Ο γιος τους Άρτσι είναι 2 ετών και η Λίλιμπετ 4 μηνών.

Η πρώην ηθοποιός διευκρινίζει στους επικεφαλής του Κογκρέσου ότι τους απευθύνεται «ως μητέρα» για να υπερασπιστεί τη γονική άδεια, την ώρα που οι κοινοβουλευτικοί διαπραγματεύονται ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στο οποίο περιλαμβάνεται η χορήγηση γονικής άδειας μετ’ αποδοχών, αν και μικρότερης διάρκειας από τις 12 εβδομάδες που πρότεινε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Μέγκαν Μαρκλ επεσήμανε στην επιστολή της ότι η χορήγηση γονικής άδειας θα πρέπει να είναι «δικαίωμα σε εθνικό επίπεδο και όχι μια επιλογή» που εξαρτάται από τους εργοδότες ή προνόμιο για όσους «ζουν στις ελάχιστες πολιτείες όπου ισχύει η γονική άδεια».

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες όπου δεν είναι εγγυημένη η γονική άδεια, την οποία η τρέχουσα κυβέρνηση θεωρεί καλή για την οικονομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πλήξαμε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στο νησί Χαργκ » λένε οι ΗΠΑ - «Να αιχμαλωτίσουμε τους Αμερικανούς στρατιώτες στις βάσεις τους», νέες απειλές από την Τεχεράνη
Σύμφωνα με την CETCOM, τα πλήγματα κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ναυτικών ναρκών, αποθήκες πυραύλων και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Από την επίθεση δεν χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η νήσος Χαργκ
Μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας στη Ρωσία – Χτυπήθηκαν διυλιστήρια και το λιμάνι του Καυκάσου, τρεις τραυματίες
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 87 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 31 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και 16 πάνω από την περιοχή του Κρασνοντάρ
ρωσία
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πλοίο του Ομίλου Αγγελικούση χτυπήθηκε από drone στη γέφυρα. Την επίθεση φέρεται να πραγματοποίησαν Ουκρανοί ως αντίδραση στην αμερικανική άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα 14
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Εικόνες από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Αναφορές ότι επλήγη και το ελικοδρόμιο
Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, πύραυλος χτύπησε την πρεσβεία, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής χτυπήθηκε από drone
Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη