Κόσμος

Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο για την γονική άδεια

Επιστολή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ απέστειλε η Μέγκαν Μαρκλ, ζητώντας να θεσμοθετηθεί η γονική άδεια για όλους τους Αμερικανούς πολίτες. Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι επισημαίνει ότι απευθύνεται στους επικεφαλής του Κογκρέσου «ως μητέρα» και υποστηρίζει ότι η γονική άδεια θα πρέπει να είναι «δικαίωμα σε εθνικό επίπεδο».

«Δεν είμαι βουλευτής ούτε πολιτικός. Είμαι, όπως πολλοί, μια πολίτης που ασχολείται με τα κοινά και μητέρα», έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ στην ανοικτή επιστολή της την οποία απηύθυνε προς τον επικεφαλής της Γερουσίας, τον Δημοκρατικό Τσακ Σούμερ, και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Τον Ιούνιο ο σύζυγός μου και εγώ αποδεχθήκαμε το δεύτερο παιδί μας», αναφέρει η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός. «Όπως όλοι οι γονείς χαρήκαμε πολύ. Όπως πολλοί γονείς, νιώσαμε εξαντλημένοι. Όπως λιγότεροι γονείς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα να χρειάζεται να επιλέξουμε αν θα περάσουμε αυτούς τους πρώτους, κρίσιμους μήνες με το μωρό μας ή αν θα επιστρέψουμε στη δουλειά μας».

«Γνωρίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των παιδιών, την εργασία και την ιατρική περίθαλψη, τις οποίες αναγκάζονται να λάβουν τόσοι άνθρωποι καθημερινά», πρόσθεσε η δούκισσα του Σάσεξ. «Καμία οικογένεια δεν θα πρέπει να είναι αντιμέτωπη με τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.

Ο Χάρι, 37 ετών, και η Μέγκαν Μαρκλ, 40 ετών, πήραν αποστάσεις από τη βρετανική βασιλική οικογένεια και ζουν στην Καλιφόρνια με τα παιδιά τους από τον Μάρτιο του 2020. Ο γιος τους Άρτσι είναι 2 ετών και η Λίλιμπετ 4 μηνών.

Η πρώην ηθοποιός διευκρινίζει στους επικεφαλής του Κογκρέσου ότι τους απευθύνεται «ως μητέρα» για να υπερασπιστεί τη γονική άδεια, την ώρα που οι κοινοβουλευτικοί διαπραγματεύονται ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στο οποίο περιλαμβάνεται η χορήγηση γονικής άδειας μετ’ αποδοχών, αν και μικρότερης διάρκειας από τις 12 εβδομάδες που πρότεινε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Μέγκαν Μαρκλ επεσήμανε στην επιστολή της ότι η χορήγηση γονικής άδειας θα πρέπει να είναι «δικαίωμα σε εθνικό επίπεδο και όχι μια επιλογή» που εξαρτάται από τους εργοδότες ή προνόμιο για όσους «ζουν στις ελάχιστες πολιτείες όπου ισχύει η γονική άδεια».

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες όπου δεν είναι εγγυημένη η γονική άδεια, την οποία η τρέχουσα κυβέρνηση θεωρεί καλή για την οικονομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση
Washington Post: Ο Πούτιν «έπεισε» τον Τραμπ να κάνει πίσω για την αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε γνώμη σχετικά με τους πυραύλους Tomahawk για την Ουκρανία, μετά από ένα τηλεφώνημα με τον Ρώσο ομόλογό του, γεγονός που περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο εύκολα επηρεάσιμο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ