Κόσμος

Η Μέρκελ δεν ανησυχεί για τα ρωσικά βομβαρδιστικά πάνω από τον Ατλαντικό

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αποστολές που πραγματοποιούν τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μαύρη Θάλασσα και τα μαχητικά ρωσικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, τα οποία το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε και παρακολούθησε.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη τέτοια δραστηριότητα, ιδίως μια σειρά ασκήσεων που διεξάγουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ.

«Ωστόσο δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης παραβίασης του εναέριου χώρου» τόνισε η ίδια.

Το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι μαχητικά κρατών-μελών του αναχαίτισαν 4 σμήνη ρωσικών αεροσκαφών σε διάστημα 24 ωρών από την Τρίτη και περιέγραψε το φαινόμενο αυτό ως μια ασυνήθιστη δραστηριότητα, σε μια χρονική στιγμή που επικρατεί ένταση στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα