Κόσμος

Η Μέρκελ ίσως στο… εξοχικό του Μακρόν στα τέλη Αυγούστου

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, σχεδιάζει να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην εξοχική κατοικία του στη Μεσόγειο, γύρω στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η συνάντηση των δύο ηγετών είναι άλλη μια ένδειξη του ανανεωμένου σφρίγους της γαλλογερμανικής «μηχανής»

Ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες σχολιάζουν ότι η ανανέωση της σχέσης των δύο ισχυρότερων ηγετών στην ΕΕ θα δώσει νέα ώθηση σε θέματα που βαλτώνουν, όπως είναι ο ψηφιακός φόρος ή οι δασμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Άλλοι ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε μια περίοδο που η Μέρκελ πλησιάζει στο τέλος της θητείας της στην καγκελαρία.

Ο Μακρόν έχει δεχτεί ελάχιστους επισκέπτες στην προεδρική έπαυλη του Φορ ντε Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία. Μεταξύ των «λίγων εκλεκτών» ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανατριχιαστική προειδοποίηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Όλες οι αμερικανικές βάσεις θεωρούνται νόμιμοι στόχοι
«'Ολες οι αμερικανικές βάσεις, οι πόροι και τα συμφέροντα σε ολόκληρη την περιοχή θεωρούνται νόμιμοι στόχοι για τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν»
Τεχεράνη 7