Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Μέρκελ “σπάει” την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω μεταναστευτικού

Μέρκελ μεταναστευτικό Ευρωπαϊκή Ένωση

Μείζον πρόβλημα για την Καγκελάριο Μέρκελ το ζήτημα του μεταναστευτικού και σύμφωνα με τις σημερινές της δηλώσεις στη Βουλή εμφανίζεται έτοιμη ακόμη και να “σπάσει” την Ευρωπαϊκή Ένωση, και να προχωρήσει σε μικρότερους συνασπισμούς ή και διμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη μέλη.

Η Μέρκελ εμφανίστηκε απαισιόδοξη για μια συμφωνία των 28 στην επόμενη Σύνοδο στο μεταναστευτικό.Σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί που θέλουν και πρόσθεσε ότι “δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια κοινή συμφωνία για το άσυλο στην σύνοδο αυτή κορυφής” της ΕΕ, στις 28 και 29 Ιουνίου.
Πρέπει να επιστρέψουμε στους κανόνες που ίσχυαν από πριν από τον Σεπτέμβριο του 2015 καθώς έχουν μειωθεί οι αριθμοί των μεταναστών, πρόσθεσε.
Αν δεν επιτύχουμε μια συμφωνία σε επίπεδο 28 κρατών μελών, θα πρέπει να σκεφτούμε την σύναψη συνασπισμών μεταξύ αυτών που προτίθενται να προχωρήσουν όσον αφορά την μεταναστευτική πολιτική, συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ΕΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις