Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Μ’ ένα τηλέφωνο στο χέρι ήταν το Σάββατο (21.08.2021) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφορμή οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, για τις οποίες μίλησε και με την Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και με την Άνγκελα Μέρκελ. Και με εκείνη, όπως και με τον Ρώσο πρόεδρο, βρήκε… κοινά σημεία.

Η πρωτοβουλία του τηλεφωνήματος ανήκε στην καγκελάριο της Γερμανίας. Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Τουρκίας για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα είναι η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μέρκελ: Περίμενα περισσότερη αντίσταση

Στο θέμα του Αφγανιστάν αναφέρθηκε και σε προεκλογική εκδήλωση νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε πως η αντίσταση του αφγανικού στρατού έναντι των μαχητών Ταλιμπάν κρίθηκε λάθος.

«Ο στρατός κατέρρευσε με τρομακτική ταχύτητα», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης. «Αναμέναμε η αντίσταση να είναι σθεναρότερη».

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε πως το επίκεντρο τώρα είναι η διάσωση ανθρώπων από το Αφγανιστάν, ωστόσο αργότερα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με το τι επιτεύχθηκε ή απέτυχε να γίνει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις