Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Μέρκελ, το Brexit και η παρεξήγηση λόγω… κρυώματος!

Η Μέρκελ, το Brexit και η παρεξήγηση λόγω… κρυώματος!
photo epa

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο να προκαλέσει μια ατάκα της Άνγκελα Μέρκελ για το Brexit καθώς… παράκουσε στην ερώτηση δημοσιογράφου!

Η κ. Μέρκελ η οποία τις τελευταίες ημέρες είναι κρυωμένη σε ερώτηση για το Brexit άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους, όταν δήλωσε πως θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της, για να μην παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην περίπτωση διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

“Ασφαλώς θα δίναμε βάση σε κάτι τέτοιο. Ξέρετε, προετοιμαζόμαστε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά όσο εξαρτάται από εμένα θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί”, απάντησε, όμως μάλλον δεν κατάλαβε την ερώτηση αλλά απάντησε τι θα έκανε εκείνη στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Μετά την επαναδιατύπωση της ερώτησης… άλλαξε και την απάντηση λέγοντας οτι “αυτή είναι μια εντελώς θεωρητική ερώτηση και δεν απαντώ ποτέ σε τέτοιες ερωτήσεις”…

Δηλώσεις για το Brexit έκανε και ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος τόνισε πως οι 27 ηγέτες μπορούν «να διασαφηνίσουν» τη συμφωνία κατόπιν αιτήματος των Βρετανών, αλλά όχι να την «επαναδιαπραγματευθούν».

«Όλα έγιναν κατόπιν διαπραγμάτευσης, είναι ξεκάθαρα και έχουν νομική αξία. Αυτή είναι μια συμφωνία, η μόνη και η καλύτερη δυνατή συμφωνία και δεν μπορούμε να την διαπραγματευτούμε εκ νέου, αλλά μπορούμε να διασαφηνίσουμε και να εγγυηθούμε».

Παράλληλα ο κ. Μακρόν πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες και ψευδαισθήσεις στο κείμενο της συμφωνίας για το Brexit, ενώ τόνισε πως “το backstop, (σ.σ. ο μηχανισμός ασφαλείας για τη Βόρεια Ιρλανδία) δεν είναι μια βιώσιμη λύση και κανείς δεν θέλει να απομονώσει το Ηνωμένο Βασίλειο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις